Zlatko Lagumdžija održao niz sastanaka u Rijadu: 'Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla'

4
Radiosarajevo.ba
Zlatko Lagumdžija održao niz sastanaka u Rijadu: 'Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla'
Foto: Privatni album / Zlatko Lagumdžija i Princ Turki Al Faisal

Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosni i Hercegovine pri UN-u, u Americi imao mnogo posla.

Nakon što je proteklih dana usaglašavao konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici, sada su došli na red sastanci u Saudijskoj Arabiji.

O njima je pisao na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter), gdje se kratko oglasio iz Rijada i objavio dvije fotografije.

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

SDA Novo Sarajevo: "Nedžad Koldžo je trojanski konj Benjamine Karić"

Bio je u društvu sa: Princ Turki Al Faisal, predsjednik Kralj Fejsal centra za istrazivanje i islamske studije Waleed Elkhereiji, zamjenik ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije, Miguel Angel Moratinos, visoki predstavnik za Alijansu civilizacija UN, podsekretar generalnog sekretara UN Amre Musa, bivši generalni sekretar Arapske Lige i ministar vanjskih poslova Egipta.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"O konkretnoj podršci UN Rezoluciji o genocidu u Srebrenici danas u Rijadu sa Princ Turkijem, Waleed Elkhereijem, Miguel Angel Moratinosom, Amre Musom… Na skupu visokog nivoa na Alijansi civilizacija Ujedinjenih nacija (UNAOC). Sutra nazad za NY. Još 4 dana posla", napisao je Lagumdžija.

Podsjetimo, Zlatko Lagumdžija je u subotu, 8. maja, potvrdio da je usaglašen konačni tekst rezolucije o genocidu u Srebrenici, koja će biti podnesena na glasanje Generalnoj skupštini UN-a.

Ovaj događaj označava važan korak u procesu priznavanja i osude zločina koji su se dogodili u Srebrenici 1995. godine.

Očekuje se da će rezolucija biti usvojena na sjednici Generalne skupštine UN-a 23. maja, nakon što su različiti političari izrazili podršku ovom dokumentu koji možete proičitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije