Željko Komšić osudio ponašanje Milorada Dodika: Primitivno, bahato...

13
F.V.
Željko Komšić osudio ponašanje Milorada Dodika: Primitivno, bahato...
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba komentirao je postupak Milorada Dodika člana kolektivnog šefa države iz bh. entiteta RS koji je novinarima u Sarajevu nakon saslušanja u utorak primitivno pokazao srednji prst.

„Mogu to prokomentirati. Vi ste tek jučer imali prilike da vidite pravog Milorada Dodika. Mi koji radimo s njim, ipak, ga znamo. Ja razumijem to zgrožavane koje je on izazvao svojim potezom. To je stvarno primitivno, bahato, ne znam kako to nazvati. Ne priliči čovjeku koji je na takvoj poziciji, što god on misli u svojoj glavi. Mi nemamo slobodu da se ponašamo baš tako kako nam je u svakom trenutku ćeif. Moramo da pazimo kakav primjer dajemo drugim ljudima“, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Na opasku da se i novinari svakodnevno susreću sa Dodikom i njegovim primitivizmom, i to godinama, Komšić je naglasio da je to svakako ružna poruka.

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

Stigao odgovor na inicijativu Arijane Memić: Policijski službenici nisu stoka

„Možda to prolazi u njegovom političkom okruženju. Duhovito, baš si laf, nek' si im pokaz'o, ali to je primitivno i bahato“, rekao je.

Na pitanje je li nervoza dolazi zbog činjenice da je Državno tužilaštvo napokon saslušanjima aktiviralo slučaj kupovine vile u Beogradu, Komšić kao pravnik navodi da „komentirati bilo koji proces nije pametno“.

„Mogu vam off record reći šta ja mislim o onom što znam. Neka pravosuđe radi svoj posao. Da li će ovo što rade i način na koji rade imati efekta, vidjet ćemo. U svakom slučaju za osuditi je ono što je uradio Milorad Dodik. Vaše je obaveza kao javne ličnosti jeste da zadržite nivo pristojnosti i dostojanstva u komunikaciji.

To je obaveza kao javne ličnosti, da zadržite nivo pristojnosti i dostojanstva u kombinaciji. To je obaveza koja vam nigdje nije propisana. Ni u jednom Ustavu, zakonu. To je obaveza kao javnog djelatnika da se tako ponašate. I ja bih nekad drugačije obukao nego što se oblačim. Ali ne mogu. Zbog funkcije. Kad to ne budem, onda se mogu ponašati kao hoću i da odgovaram za to“, zaključio je Komšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije