Bursać: Dodikov srednji prst u stražnjici Republike Srpske

Radiosarajevo.ba
Bursać: Dodikov srednji prst u stražnjici Republike Srpske
Foto: RTBN / FB / Dragan Bursać / Dodik u automobilu i Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

Ko mu ode na tu press konferenciju ili bilo koju sljedeću prije nego uputi službeno izvinjenje i zaslužio je taj srednji prst. Znači, jasno i glasno, sredjni prst u medijskoj stražnjici zaslužuje propagandni aparat iz RS-a“

Stvar je posve jednostavna, Milorad Dodik je pokazo srednji prst novinarima i na dolasku i na odlasku sa saslušnja u Tužilaštvu BiH. Dakle, da se pomisle kako se zbunio jasno im je stavio do znanja šta misli o njima.

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Emotivna priča: Djevojčica (7) prodajom limunade prikupila novac za nadgrobni spomenik svojoj majci

Piše: Dragan Bursać za portal Radiosarajevo.ba

Ovo je, da se ne lažemo, uobičajen način komunikacije seoskog varalice Dodika i on ne čini ništa što nije činio do sad samo je, eto, ovaj njegov sramni potez sad mnogo vidljiviji i nailazi na veću medijsku reakciju.

Ne možete mi ništa!

A to mu je jedan od osnovnih ciljeva u karijeri. Lokalni laktaški jeftini cirkusant koji živi od skandala i koji se hrani zlom koje odašilje, srednjim prstom je kazao, ehej tu sam, ali je dodao; ne možete mi ništa! Žalosno je stvarno što mu ne može ništa ni etika ni estetika,ni vaspitanje- tu nema lijeka, ali ni pravini sistem ove zemlje, koji uz mnogobrojne pristupne budalaštine upravo servisira baš Dodika, a nikako obrnuto.

Kažem radio je slične stvari ipr ije baja Mile, kad je mizogino napadao npr. novinarku Gordanu Katanu, kad je poželio visok pritisak i smrt, na žalost danas pokojnog, novinara Miše Vidovića, kad je prijetio kome je stigao, a svojim novinarskim poslušnicima, voditeljima u emisji govorio doslovno da ne seru.

I sve se tolerisalo, i sve će se tolerisati.

Kao što je njegov najvjerniji digitalni advokat, kćerka Gorica Dodik, na društvenim mrežama napisa da je to malo koliko su novinari zaslužili.

I možda je žena u pravu!

Možda je stvarno malo mazohizma od strane tzv. novinara, većinom iz entiteta Republika Srpska, koji trčkaraju i vuku mikrofone za ovim politčkim neandertalcem ima četvrt vijeka. To opsluživanje će trajti kao se čini i u budućnosti.

Jer?

Dodik iznad zakona

Jer Dodik sasvim smireno i samouvjereno kaže novinarki televizije N1 da može napustiit pressicu, da se neće izviniti, da nastavlja raditi kako radi, a sve uz obrazloženje pazite sad:

“Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je ali neću. Ne mogu aplaudirati neprofesionalcima. Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali nemam obavezu da trpim laži. Moja reakcija od danas je motivisana prema ljudima koji godinama šire netrepeljivost prema meni i mojoj porodicu“.

Teško je ovdje i pokušati pratiti bilo kakvu logičku povezanost riječi u rečenicama. To što je Dodik pozvan na saslušanje ne znači apsolutno ništa glede bilo kakvog blaćenja.

Ali ima nešto drugo, gospodine, druže Milorade, kad pokažeš srednji prst okupljenim ljudima, pokazao si ga svima-i onim tvojim poslušnicima, kablonoscima ali i odistinskim novinarima. Samo sa jednom razlikom: u Dodikovim očima i sveskama, pravi su novinari samo oni koji mu titraju jajaca i odražavaju privid njegove kabadahijske moći. To što se osjećaš da si iznad zakona zajedno sa svojom familijom, do tebe je ponajviše, jer nećeš dugo tako!

RTRS iz anala viri

No, vratimo se izvrnutoj logici, ako je to sve tako, onda su srednji prst zaista zaslužili jedino oni koji su se povinovali Dodiku i submisivno izvještavali sa njegove press -konferencije nakon srednjeg prsta.

I potuno očekivano, bili su to “novinari i televizijske kuće“ iz korpusa Dodikovog PR tima, dakle RTRS, ARTV, Nezavisne novine, jednom riječju, medijsko nebo, da ne kažem rektum Republike Srpske.

Hajde da se vodimo mišlju i idejom iskrenog i pravog novinara, Almira Panjete, koji je između ostalog napisao ovo:

“Ko mu ode na tu press konferenciju ili bilo koju sljedeću prije nego uputi službeno izvinjenje i zaslužio je taj srednji prst.“

Dakle, jasno i glasno sredjni prst u medijskoj stražnjici zaslužuje propagandni aparat iz Republike Srpske, uz časne novinarske izuzetke kojima se klanjam do zemlje. Taj isti aparat, kažem, decenijama radi to što radi, a to je veličanje Dodika i svite mu i zaista on sebe i ne smatra novinarima. Njihova ideja novinarstva je nekakva kurirska nacionalistička služba, neki rektalni alipinizam, neka submisivnost, neko zlo, koje drži Dodiku mikrofone i leđa nakon toga. Ništa više i ništa manje.

Ovaj srednji prst je zato dobila Republika Srpska u najbukvalnijem smislu, jer sve što radi-Dodik radi za nju, a zbog nje i u vezi nje on joj tako postrojenoj preko medija daje sredni prst zarad svoje sigurnosti.

Razumljivim jezikom ratnog zločinca Radovana Karadžića, koji bježeći na pitanje šta ćemo sa narodom, odgovara, ko jebe narod.

**Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije