Dodik pojasnio razloge bahatog ponašanja pa dodatno vrijeđao novinare

9
L. M.
Dodik pojasnio razloge bahatog ponašanja pa dodatno vrijeđao novinare
Foto: RTRS / Milorad Dodik

Na današnjoj press konferenciji u Istočnom Sarajevu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pojasnio je zašto je jutros, po dolasku u Tužilaštvo BiH, novinarima pokazao srednji prst.

Dodik je rekao da "godinama neki iz medija zajedno sa stranim faktorima i politizovanim Tužilaštvom vode hajku na mene i moju porodicu svaki Božiji dan.

Obavještavaju i iznose toliko laži o meni da bih mogao objaviti sva sabrana nedjela takvih vaših kolega koji nisu profesionalni i koji profesiju stavljaju na pauzu. Ako očekuju da im aplaudiram, neću. Ne mogu da aplaudiram lažima i histeriji i bijesu", rekao je Dodik.

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

Kao javna ličnost, kaže, ima obavezu da trpi kritike, ali ne i laži. Rekao je da će snositi političke posljedice.

"Moja reakcija je upućena ljudima koje sam tamo prepoznao, bitange koji lažno izvještavaju, a koji iznose neistine, žao mi je onih koji profesionalno obavljaju svoj posao", istakao je Dodik te prozvao novinare BN Televizije.

Novinari su tražili izvinjenje za Dodikovo ponašanje jutros.

"Nisam vas vidio, nije se to odnosilo na vas i na novinarsku zajednicu", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara.

Potom se osvrnuo i na specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan, Gabrijela Escobara te ga ponovo nazvao lažovom.

"Taj Escobar laže čim zine, čim progovori nešto o ovoj situaciji ovdje on slaže. Sad će on pojačati sankcije, šta drugo da radi", rekao je Dodik.

Komentirao je i poteze Tužilaštva koje, kako je rekao, "vrši istrage protiv Milorada Dodika".

Zatim se obratio, navodno, predsjednici SDS-a na Palama.

"Otkud vi na ovoj konferenciji, kad ste dobili poziv? Niste vi meni toliko bitni. Kada ste dobili poziv za ovu konferenciju?", pitao je Dodik na šta je njegova sagovornica odgovorila da je o konferenciji saznala putem službe informisanja.

Istakla je da nisu dobili službeni poziv.

"Ja sam ovu konferenciju zakazao prije nego što sam otišao u Tužilaštvo dajući do znanja da sam spreman pričati o svim pitnjima. Ne vidim zašto ste se vi tamo mrznuli i čekali da snimite neko viđenje svega toga", rekao je Dodik pa ga je jedna od prisutnih novinarki prekinula na što je Dodik upozorio.

"Ne biste mi trebali upadati u riječ, pokazujete svoju nekulturu ili ste mislili da ste nabildovani američkom podrškom da možete ovdje praviti svakakve gluposti. Šta hoćete od mene, šta vam je u glavi? Jesam li dao odgovore na pitanja, onda ušutite. Niste dobili riječ, nemojte da skrećete pažnju na sebe", rekao je Dodik.

Pogledajte kako je danas bilo na konferenciji za medije Milorada Dodika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije