Tomić o Dodikovom saslušanju: Ja tako unezvijereno osumnjičeno lice nisam vidio

0
F.V.
Tomić o Dodikovom saslušanju: Ja tako unezvijereno osumnjičeno lice nisam vidio
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Advokat Duško Tomić

Ja tako unezvijereno osumnjičeno lice nisam vidio, kaže u izjavi za portal Radiosarajevo.ba poznati advokat Duško Tomić komentirajući današnje pojavljivanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine gdje je došao kako bi dao iskaz u vezi s kupovinom vile na Dedinju u Beogradu, odnosno u vezi predmetom "Pavlović banka".

Stručno-medicinska pomoć

Tomić je, također, komentirao i Dodikove poteze, uključujući i nepristojno pokazivanje srednjeg prsta novinarima.

„Na osnovu njegove nervoze i načina na koji komunicira, ja mislim da bi on trebao potražiti i stručno-medicinsku pomoć. Pored advokata, njemu bi trebala i stručno-medicinska pomoć, jer ovo ulazi već u sferu patologije i izlazi iz krivično-procesnog prava. Način na koji komunicira i na koji odgovara to potvrđuje“, rekao je Tomić za Radiosarajevo.ba.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Tomić dodaje kako je očigledno postupajući tužilac (Mirza Hukeljić) zadovoljan činjenicom da se Dodik uopće odazvao pozivu.

„I ovo govori da je Dodik ozbiljno shvatio sve oko ovog slučaja. Iako izjavljuje da ne priznaje Sud i Tužilaštvo BiH, sami njegov pristup pokazuje da je on faktički priznao državne pravosudne institucije. Dakle, odlaskom na Tužilaštvo BiH i traženjem odgode on je priznao Tužilaštvo BiH, dok je tražio odgodu. Nije rekao neću dolaziti. Znate da je prije govorio: „Ne interesuje me Sud i Tužilaštvo BiH.“ Također, govorio: „Ako im treba neka mi dođu.“ Ovoga puta je on sam otišao njima na noge“, podsjeća Tomić.

Ušao u krimi sferu

Budući da kao bivši advokat Slobodana Pavlovića koji je u međuvremenu stradao u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) „poznaje predmet „Pavlović“, Tomić podvlači kako je Dodikova uznemirenost i osnovana. Tomić, naime, lično „nikada nije imao dileme da je Dodik definitivno uhvaćen stvarima koje su nezakonite“.

Nadalje, Tomić naglašava da se radi o čovjeku koji je odavno ušao u kriminalnu sferu…

Ja imam informaciju da je i iz Beograda stigla dokumentacija u vezi sa slučajem „Pavlović“. Zato je Dodik unezvijeren. Drugo, nema više direktnu komunikaciju sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, već duže vrijeme. Zato se unervozio. On sada hoće da glumi većeg Srbina od Vučića. Jer Vučić je dao u Ujedinjenim nacijama (UN) da se glasa za osudu napada Rusije na Ukrajinu To je zvanični stav Srbije, bez obzira što je nezvanični stav kontra“, primijetio je Tomić, te dodao:

„Za razliku od Dodika, čiji je i zvanični i nezavanični stav podržati Rusiju. To je ogromna razlika. Sada Dodik staje na stranu retrogradnih, agresivnih, ovih spremnih za rat. Dodik se između Vučića i Putina opredijelio za ruskog predsjednika. Zato je on dodatno nervozan. Ali on sad treba da misli o svom postupanju i postupanju svoje djece. Jer, kakav otac, takav sin, takav i kćerka.“

Dodik će me još bolje upoznati – na Sudu

Zanimljivo Dodik je danas komentirao i izjave Duška Tomića, između ostalog i za naš portal.

„Dodik je, ipak, išao korak naprijed. Kad su ga prvi put pitali za mene, rekao je: „Ko je taj, nemam pojma ko je Duško Tomić i nisam se nikad s njim sastao.“  Ovaj put je izjavio da se sa mnom sastao dva-tri puta. Najzad se sjetio da se sa mnom sastao dva-tri puta. Vjerujem kada me vidi na Sudu u svojstvu svjedoka da će me još bolje upoznati“, dodao je Tomić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije