Završeni protesti u Banjoj Luci: Pročitajte poruke vlasti ali i opozicije

Radiosarajevo.ba
Završeni protesti u Banjoj Luci: Pročitajte poruke vlasti ali i opozicije
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Protest opozicije u Banjoj Luci

Završeni su antivladini i provladini protesti u Banjoj Luci koji su se večeras održali na 50 metara jedan od drugog.

Skup "Za Republiku Srpsku" održan u Banjaluci na parkingu kod parka "Mladen Stojanović" je završen malo kasnije od protest opozicije.

Podsjećamo, protest opozicije su organizovali Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS), a trajao je nešto manje od 90 minuta.

Veterani na skupu “Za Republiku Srpsku” istakli su da je cilj posljednjih dešavanja u Narodnoj skupštini RS-a “rušenje RS, reforma policije i formiranje policije BiH”, a najavili su da će “svojim životima braniti policiju RS”.

Skup podrške vlastima u RS: Nastavljen je rat protiv RS iz FBiH, Hrvatske...

Na skupu pod nazivom "Za Republiku Srpsku" koji se održava u Banjoj Luci, u parku „Mladen Stojanović", u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata, prema procjeni organizatora, okupilo se oko 7.000 ljudi, prenosi Srpskainfo. Skup je počeo obraćanjem komandanta Druge krajiške brigade Milorada Savića Čiče.

Takođe su naglasili da ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačom treba da se “ponose, da ga podržavaju i brane”.

“Naš ministar Dragan Lukač je heroj koji je krvlju branio RS i zato ga ne damo, kao ni naše institucije”, poručili su ratni veterani.

S druge strane u parku “Mladen Stojanović” poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić kazao je da Program reformi koji je poslan u NATO “vodi većinu srpskog naroda tamo gdje on ne želi biti”.

“To je kraj RS, nikad im to nećemo oprostiti. O toj odluci je terbao da odlučuje narod, nećemo im oprostiti ni što su udarili mlađanog Draška Stanivukovića. Neću dužiti, došao sam da vas podržim i pozdravim. Došao sam da podržim ideju mladih i da predložim mladim revoluciju protiv onih koji uništiše i pokradoše Republiku Srpsku”, kazao je Tanić.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović (SDS) na protestima opozicije u Banjoj Luci kazao je da je pokrenut novi ustanak.

Opozicija napala Dodika i vlast, ali i međunarodnu zajednicu: Pokrenut je ustanak

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović (SDS) na protestima opozicije u Banjoj Luci kazao je da je pokrenut novi ustanak. "Rat kriminalcima. Rat ratnim profiterima i podjeli među braćom. Ovim riječima je Miloš pokrenuo ustanak prije 200 godina. Mi pokrećemo novi ustanak, bez oružja, nego gandijevski.

“On želi da vas uguši, on vas prezire, on misli da nas sve može kupiti za 50 KM. Ne možeš Milorade. Bogom ti se kunem Milorade i Čubriloviću, pogotovo Čubriloviću, kad-tad ćete odgovarati za ponižavanje RS. Želim i da se obrazim takozvanoj međunarodnoj zajednici, koju je jedan naš sugrađanin nazvao kurvom, a ja grobarima. Vi ste izvor zla i strani ambasadori koji podržavate nasilnike, koji dajete kredite. Mi svi nismo na prodaju. Nismo marionete. Pakuj se Inzko i vodi tri čauša, Dodika, Bakira i Čovića”, rekao je Vukanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije