U Banjoj Luci počeli protesti: Samo 50 metara i policija razdvaja opoziciju i veterane

Radiosarajevo.ba
U Banjoj Luci počeli protesti: Samo 50 metara i policija razdvaja opoziciju i veterane
Foto: Siniša Pašalic i Goran Šurlan/RAS/Srbija / Protesti opozicije i veterana u Banjoj Luci

Protest opozicije u RS koji je organizovan kao odgovor na grubi nastraj ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS održava se u Banjoj Luci, u parku „Mladen Stojanović“.

Podsjećamo, napad se desio prije 3 dana, kada je u skupštini razmatran Program reformi BiH, a zahtjev su „potpisali“ Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (SDS).

Podsjećamo, u isto vrijeme, samo 50-ak metara dalje, održava se skup pod nazivom “Za Republiku Srpsku”, u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata, prenosi Srpskainfo.

Policijska uprava Banja Luka nije zabranila održavanje nijednog od prijavljenih javnih skupova, a policijski službenici izvršiće obezbjeđenje oba u skladu sa svojim ovlaštenjima, saopšteno je iz ove uprave.
Zahtjev

Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS uputio je jutros zahtjev za smjenu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog nasilničkog ponašanja prema narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću tokom posljednjeg zasjedanja. Inicijativa je upućena predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću.

S druge strane na skupu pod nazivom “Za Republiku Srpsku” predsjednik Udruženja Veterani Republike Srpske Duško Vukotić izjavio je juče da je, zbog pokušaja urušavanja institucije Narodne skupštine, potrebno da borci koji su stvarali RS jasno pokažu jedinstvo.

“Koliko god neko ne volio Dragana Lukača, mi njega doživljavamo kao saborca i napad na njega je napad i pokušaj omalovažavanja svakog pripadnika Vojske i Policije RS. Mi imamo prepoznatljivog Lukača na poziciji jedine oružane sile i ne možemo dopustiti da to rade klinci koji su rasli u svili i kadifi”, istakao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije