Neuspjela deložacija porodice Glišić: Čavka i Stanivuković prozivali jedan drugog

Radiosarajevo.ba
Neuspjela deložacija porodice Glišić: Čavka i Stanivuković prozivali jedan drugog
Foto: Nezavisne novine / Deložacija porodice Glišić

Deložacija porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja počela je jutros, a na mjestu događaja je prisutan veliki broj policajaca.

I ovaj put su na balkonu vidljive plinske boce, a policija ne dozvoljava prilaz lokaciji. Tu su vatrogasci i Hitna pomoć, prenose banjalučki mediji.

Milivoje Glišić je putem razglasa rekao da je "Admir Čavka (potpredsjednik stranke SBB i bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske) kriminalac i da je kupio rješenje RUGIP-a".

"Dali ste gradsku zemlju, zašto je gradonačelniče ne braniš. Ja branim svoju kuću. Ja ću te zatvoriti Čavka, budi siguran. Nećeš se dugo šepuriti. Pitanje je dana kada ćeš biti uhapšen", rekao je on dok su se policajci i sudski izvršioci polako približavali kući sa koje se čuje i lavež pasa sa balkona.

Spor između banjalučkog kluba FK "Jedinstvo" na jednoj i FK "Džaja" i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje duže od sedam godina.

FK "Jedinstvo" tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

Otac banjalučkog muzičara, Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK "Džaja", više puta je ranije ponavljao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije i da neće dozvoliti da ih izbace na ulicu.

U Jedinstvu tvrde da su im FK "Džaja" i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine. Sa druge strane, Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je "Jedinstvo" nepostojeći klub.

Cijelom događaju prisustvovao je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković kazao je kako se ovdje radi o još jednoj torturi vlasti nad porodicom Glišić u namjeri da privatizuju zemlju za zastupnika Čavku.

S druge strane, Admir Čavka kazao je kako je pred prisustvom od 100 policajaca i medijskih dkipa slušao prijetnje smrću.

"Četvrti pokušaj sprovođenja pravosnažne presude i ovoga puta nije prošao jeli je porodica Glišić kako sam i ranije najavio prijetila da će zapaliti sama sebe, policiju, i mene naravno. Povrat u ratu otete imovine od strane Glišića i ovaj put nije uspio. Draško Stanivuković bio prisutan cijelo vrijeme, i naravno gnusno podržao Glišiće", napisao je Čavka na svom Facebook profilu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije