Opozicija napala Dodika i vlast, ali i međunarodnu zajednicu: Pokrenut je ustanak

Radiosarajevo.ba
Opozicija napala Dodika i vlast, ali i međunarodnu zajednicu: Pokrenut je ustanak
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija / Protest opozicije u Banjoj Luci

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović (SDS) na protestima opozicije u Banjoj Luci kazao je da je pokrenut novi ustanak.

“Rat kriminalcima. Rat ratnim profiterima i podjeli među braćom. Ovim riječima je Miloš pokrenuo ustanak prije 200 godina. Mi pokrećemo novi ustanak, bez oružja, nego gandijevski. Istinom i pravdom idemo na njihove šake i puške”, rekao je.

Dodao je da se narod ne smije bojati njih i da ne smije nasjesti na provokacije.

“On želi da vas uguši, on vas prezire, on misli da nas sve može kupiti za 50 KM. Ne možeš Milorade. Bogom ti se kunem Milorade i Čubriloviću, pogotovo Čubriloviću, kad-tad ćete odgovarati za ponižavanje RS. Želim i da se obrazim takozvanoj međunarodnoj zajednici, koju je jedan naš sugrađanin nazvao kurvom, a ja grobarima. Vi ste izvor zla i strani ambasadori koji podržavate nasilnike, koji dajete kredite. Mi svi nismo na prodaju. Nismo marionete. Pakuj se Inzko i vodi tri čauša, Dodika, Bakira i Čovića”, rekao je Vukanović.

Poslanica u NSRS Jelena Trivić na protestima opozicije posebno je pozdravila penzionere i borce RS.

“Poseban pozdrav za borce koji su sve ovo stvorili, narod sačuvao - a oni uništavaju. Najveće nasilje nad NSRS izvršeno je u ponedjeljak. Donijeti dokument u skupštinu, bez potpisa, ovjere, bilo čega. To je ne samo sramota”, poručila je Trivić.

Dodala je da ono što su oni uradili NSRS i narodu RS je izdaja.

“Tražimo odgovornost onih koji su to uradili. Drugo, smjena ministra Dragana Lukača. Četvrti put smo ovdje i nećemo stati, nećemo se umoriti, nećemo dozvoliti da nas sputaju. Imamo hrabrosti, petlje jer mi volimo ovu zemlju. Ova zemlja je i moja i vaša i niko nema pravo da nam to uzme”, rekla je Trivić okupljenima.

Poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković kazao je “ljudi, uzmite telefone i osvijetili sve da Mile iz helikoptera vidi koliko nas je koji volimo Republiku Srpsku”.

Ljudi sa uključenim blicom na telefonima u rukama pjevaju “Pogledaj dom svoj anđele” i mašu zastavama RS.

“Moja glava je dobro ali se brinem za ministrovu ruku. Zato sam donio gips na kom ću napisati ‘ostavka’ i na kojem se građani mogu potpisati, kao što se inače potpisuje na gips”, rekao je Stanivuković naglašavajući da prvi put isti narod 50 metara jedan od drugog ima skupove.

Stanivuković poručuje da nikada nisu, niti će prekinuti bilo koji praznik, kao ni Novu godinu.

“Prvo su nas tjerali sa trga, pa sam prvih dana završio u ćuzi. Pa je ubijen Slaviša Krunić, pa su građane protjerali iz hrama, pa su najavili poskupljenje struje, pa je pretučen naš građanin, pa su nam podvalili lažni dokument, pa su me udarili u Skupštini. Ako ne želimo još jednu ovakvu godinu, moramo raditi na promjenama”, rekao je Stanivuković, prenosi Srpskainfo.

Dodaje da je na bini ujedinjena opozicija.

“On je došao na tenkovima, pa pokazivao tri prsta, pa onda došao do akcizne koalicije i eno ga sad malo galami tamo. Danas jedno, sutra drugo”, rekao je Stanivuković govoreći o Dodiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije