Skup podrške vlastima u RS: Nastavljen je rat protiv RS iz FBiH, Hrvatske...

Radiosarajevo.ba
Skup podrške vlastima u RS: Nastavljen je rat protiv RS iz FBiH, Hrvatske...
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija / Na skupu pod nazivom “Za Republiku Srpsku” koji se održava u Banjoj Luci

Na skupu pod nazivom “Za Republiku Srpsku” koji se održava u Banjoj Luci, u parku „Mladen Stojanović“, u organizaciji više udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata, prema procjeni organizatora, okupilo se oko 7.000 ljudi, prenosi Srpskainfo.

Skup je počeo obraćanjem komandanta Druge krajiške brigade Milorada Savića Čiče.

On je na skupu “Za Republiku Srpsku”, koji je odgovor na protest opozicije u neposrednoj blizini, poručio da su večeras ovdje da podrže RS i njene institucije koje su bile ratni cilj.

“RS je stvorena voljom srpskog naroda. Da nismo večeras ovdje, iznevjerili bismo svoje zadatke i ciljeve”, rekao je Savić.

Dodao je da je na sceni specijalni rat protiv RS i da se vide mentori koji žele rušenje institucija RS. On je rekao da saborci neće dozvoliti kaljanje ugleda Dragana Lukača.

“Dragane, nisi sam, uz tebe su tvoji saborci koji su te izvlačili krvavog”, poručio je Savić.

Pukovnik Cvijo Popović je građanima poručio da je prije 24 godine završen oružani sukob, a da je rat nastavljen protiv RS iz FBiH, Hrvatske i zapada.

“Moramo na svoja pokoljenja prenijeti ljubav prema RS i prema onima koji se bore za RS. Svaki dnevnik u FBiH počinje sa riječju agresija. Prenijeli su mnoga ovlaštenja sa RS, a onda dođe jedan čovjek i kaže ne dam! Sreća je što taj čovjek u ratu nije bio komandant, jer bi ga već odveli. Znate ko je taj čovjek”, rekao je on.

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” Petar Cvjetinović, jedan od organizatora skupa, poručio je da će braniti institucije koje su stvorili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije