Završen protest radnika GRAS-a: Hoće li biti obustave javnog prijevoza?

1
Radiosarajevo.ba
Završen protest radnika GRAS-a: Hoće li biti obustave javnog prijevoza?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Protest radnika GRAS-a

Ispred preduzeća GRAS upravo je završen protest radnika zbog dvije zaostale plaće koje radnici ovog preduzeća nisu primili.

"Stupili smo u kontakt s predstavnicima banke i pokušat ćemo iznaći rješenje za privremenu deblokadu računa. Očekujemo odgovor banke i ja se nadam povoljnom ishodu a od sutrašnjeg sastanka da konačno postignemo dogovor koji se trebao desiti i mnogo ranije. Bezrazlošno se dovelo do ovakve situacije, izgubilo se dragocijeno vrijeme", govori Senad Mujagić, direktor ovog preduzeća.

Nada se da će se sutra postići sporazum. No, ukoliko se to ne desi, te da li se plaši da ne dođe do obustave saobraćaja, direktor GRAS-a odgovara:

Protest radnika GRAS-a - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protest radnika GRAS-a

"Nezadovoljstvo radnika je kulminiralo. Teško je išta predvijedi, nadam se da će razum prevladati", kazao je Mujagić.

Na pitanje da li će biti štrajk radnika zaposlenika GRAS-a, predsjednik Sindikata Amir Muminović odgovara: 

"Sindikat GRAS-a, u zakonskim okvirima, ne može najaviti štrajk, ali može doći do neposluha radnika zbog neisplaćenih plaća. Što se polako i dešava", kazao je Muminović.

Muminović je istaknuo da su se dogovorili da zaposlenici sada odu kući, a svi oni koji sutra ne rade ne ugrožavaju proces.

Protest radnika GRAS-a - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Protest radnika GRAS-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije