Novi protest u GRAS-u, traže se zaostale plate: 'Narušena nam je egzistencija'

3
I. S.
Novi protest u GRAS-u, traže se zaostale plate: 'Narušena nam je egzistencija'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Protesti u GRAS-u

Demobilisani borci, koji su zaposleni u javnom preduzeću GRAS, danas su održali novi protest u krugu ovog preduzeća u Sarajevu.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, razlog za novi protest su - nesiplaćene plate zadnja dva mjeseca, te to da od nadležnih traže hitnu isplatu.

Ovo je potvrdio Muamer Hodžić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a, za portal Radiosarajevo.ba.

"GRAS ima 1.360 zaposlenika, a više je od 500 demobilisanih bolnica. Radimo i živimo od te firme. Egzistencija nas boraca i radnika je narušena. Okupili smo se zbog nezadovoljstva jer 60 dana nismo primili platu. Nismo u mogućosti više obavljati teške procese rada, iz više razloga. Radi se o vozačima koji su najviše izloženi pandemiji koronavirusa. Na zahtjev većine izražavamo nezadovljstvo", rekao je Hodžić za naš portal.

Imao je i poruku za nadležne:

"Skrenut ćemo pažnju da se apeluje i izvršnim vlastima da ide se u hitnu uplatu dvije zaostale plate kako bi se vratili normalnom toku životu i obavljanja rada".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije