Iz GRAS-a poručuju: Ako ne bude isplate plaća do ponedjeljka, blokiramo saobraćaj

4
Radiosarajevo.ba
Iz GRAS-a poručuju: Ako ne bude isplate plaća do ponedjeljka, blokiramo saobraćaj
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Jasni zahtjevi GRAS-a

Radnici Javnog komunalnog preduzeća GRAS u Sarajevu održali su jučer u krugu firme protest zbog neisplaćenih plaća za posljednja dva mjeseca.

Kako su i najavili, danas su održali pres konferenciju na kojoj su ponovili svoje zahtjeve, ali i poručili da ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune do ponedjeljka prinuđeni su prestati sa radom. 

Muamer Hođić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca zaposlenih u ovom preduzeću, rekao je za Radiosarajevo.ba da od nadležnih traže hitnu isplatu zaostalih plaća.

"U GRASU je više od 500 demobilisanih bolnica. Prošla su dva mjeseca kako nismo primili platu. Naš jedini izvor prihoda je ova firma. Egzistencija nam je upitna. Mi smo poslali upit Vladi FBiH i resornom ministarstvu, ali još nismo dobili odgovor. Ukoliko nam se ne isplate plaće, prinuđeni smo prestati s radom i to od ponedjeljka, dakle blokada saobraćaja", rekao je Hodžić za naš portal.

Istakao je da su vozači GRAS-a svakodnevno izloženi riziku od pandemije koronavirusa, i da nisu više u mogućnosti obavljati teške procese rada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije