! / Zatvorena sjednica: Dodik rekao Vukanoviću: 'Zbog moje vlasti slobodno hodate RS-om'

30. 07. 2021. u 21:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 66

Jelena Trivić, poslanica PDP-a oglasila se nakon posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) kazavši da su oni protiv Inzkove odluke te da smatra da će to produbiti podjele, ali isto tako odbacuju i zatvaraju svaku priču o formiranju zajedničke vlade.

Potvrdila je da je lider SNSD-a Milorad Dodik danas ponovo tokom obraćanja u NSRS govorio o potrebi formiranja koncentracione vlade te kazala kako je to besmisleno.

"Vlada izvršava ono što NSRS donese i ne vidim zašto izlaziti iz okvira NSRS. Rekla sam da se naš zajednički rad, opozicije i vlasti, ogleda jedino i isključivo u odgovoru na Inzkovu odluku i ništa, ali ništa dalje", kazala je Trivić za BN, te navela kako ih je upitala na sjednici: "Šta vi mislite, da smo mi blesavi?".

Ističe kako je na početku sjednice Dodik rekao Nebojši Vukanoviću da je njegova vlast zaslužna za to što oni sjede i slobodno hodaju RS-om.

"A ja sam Dodiku rekla da on nije zaslužan nego borci i da mi svi dobro znamo kako je nastala Republika Srpska i ako ikog treba pominjati u smislu zasluga to su borci", izjavila je Trivić za BN.

Inače, kako pišu neki mediji, poslanici vlasti bili su zadovoljni što je uspostavljeno jedinstvo u NSRS, međutim, iz opozicije su naglasili da je to samo zbog novonastale situacije koju je prizveo visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametanjem zakona on zabrani negiranja genocida i veličanju ratnih zločinaca.

Opozicija je odbacila bilo kakvu mogućnost o formiranju koncentracione, prelazne, vlade u RS.

Podsjetimo, u koncentracionu vladu, prema Dodikovoj zamisli, ušle bi sve stranke i vlasti i opozicije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)