Jelena Trivić iskreno: "Lider Dodik ne želi očuvati RS, već SNSD"

5
Radiosarajevo.ba
Jelena Trivić iskreno: "Lider Dodik ne želi očuvati RS, već SNSD"

Razgovor između Republike Srpske i Federacije BiH o mogućim rješenjima za Bosnu i Hercegovinu završen je i prije nego je počeo, bar ako je suditi po stavovima većine političkih partija u oba entiteta.

Osim vladajućih stranaka u Republici Srpskoj, Inicijativu za razgovor o mogućim rješenjima za BiH, o kojoj će za nekoliko dana raspravljati u parlamentu RS, za sada eventulno podržava još HDZ BiH.

Opozicija iz RS već je najavila da nema namjeru da podrži navedenu Inicijativu jer je smatraju „farsom i pokušajem skretanja pažnje sa ekonomskih i drugih problema u RS“.

Inicijativa nije dobila zeleno svjetlo ni kod stranaka u FBiH koje su je proteklih dana mahom kritikovale. Osim HDZ-a BiH.

Zastupnica PDP-a u NSRS-u Jelena Trivić, također, vjeruje da je Inicijativa već na samom početku osuđena na fijasko.

Ona, međutim, smatra da cilj Inicijative nije ni bio razgovor između RS-a i FBiH već „populizam“.

"Petnaest godina od obećanog referenduma o nezavisnosti Republike Srpske uči nas da su posljednje najave od strane lidera SNSD-a, takođe, puka politička, odnosno politikantska obećanja, ispunjena jakom retorikom, ali isto tako slabom i nikakvom aktivnošću na ispunjenju ovih obećanja. U nemogućnosti da ponudi narodu Republike Srpske dovoljno rezultata na polju životnog standarda, SNSD se koristi političkim djelovanjem koje joj je istini za volju nekada donosilo političku korist", ističe Trivić u izjavi portalu Srpskainfo.

Ona dodaje da je javnosti RS danas potpuno jasno da posljednja zaoštrena retorika od strane lidera SNSD-a nije usmjerena na očuvanje RS, nego očuvanje SNSD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije