Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'

4
Radiosarajevo.ba
Zanimljiva anketa na Redditu: 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Velibor Pudar u Sarajevu

Na društvenoj platformi Reddit uvijek se pronađe neka zanimljiva tema, bez obzira na to da li se radi o sportu, muzici, filmu ili nekim pitanjima vezanim za društveni život.

Ovoga puta, nama koji smo iz Bosne i Hercegovine, zanimljiva je bila anketa u kojoj je korisnik r/bih traži odgovore na pitanje 'Postoje li etnički Srbi u Bosni i Hercegovini koji je zaista vole?'.

U opisu ankete korisnik r/bih je napisao i svoj komentar, koji prenosimo u cijelosti:

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

"Mislim na one koji ju zaista vole i priznaju kao svoju državu. Znam samo za komentatora Makija Mijajlovića, youtubera Roberta Dacešina i bivšeg golmana Velibora Pudara. Inače sam stekao dojam da većina baš i ne razmišlja kao oni".

Njegovo pitanje koje je postavio u u utorak, 26. marta, za 72 sata imalo je skoro 250 komentara.

Mi izdvajamo samo najzanimljivija...

"Evo ja sam zaista etnički Srbin i volim ovu zemlju kakva god da je i želim da uspije i da dođe neko bolje sutra za sve nas", napisao je jedan od korisnika.

Drugi je opet naglasio sljedeće:"Evo ja sam jedan od njih. Volim ovu državu kakva god da jeste jer ona mi je dala sve, koliko je mogla da da. Iskreno mi je žao što su se Srbi pogubili u raspadu Jugoslavije i ne shvataju da je Bosna kao država i/ili geografski pojam oduvijek bila srpska zemlja tj zemlja u kojoj žive Srbi, isto kao što je i hrvatska i bošnjačka npr. I u tom kontekstu oni se odriču svega što je bosansko vjerovatno jer ga povezuju sa bošnjačkim elementom (jbg glupi Bosanci), umjesto da budu ponosni na sve istorijsko što Bosna i Hercegovina nosi sa sobom i da se time identifikuju."

Kupci masovno objavljuju fotografije korpi iz trgovina: 'Pogledajte šta sam kupio za 56 KM'

Kupci masovno objavljuju fotografije korpi iz trgovina: 'Pogledajte šta sam kupio za 56 KM'

Treći komentar je glasio:

"Učestvovala sam na jednom kampu za srednjoškolce u Novom Sadu koji je organizovao CZN. Jedina sam među njima bila iz Bosne, a kada sam počela dobijati pitanja od vršnjaka poput: “Zašto tako pričaš, nije mlijeko nego mleko, to ne postoji u srpskom jeziku” (iako je prvi dijalekat u srpskom jeziku istočno-hercegovački koji koristi ijekavicu), tada sam baš počela da volim Bosnu :) Sad već studiram u Beogradu i koliko god voljela Srbiju, toliko volim i zemlju u kojoj sam odrasla.

Zatim ovaj komentar je zanimljiv...

"Živim u RS, naravno dio Bosne; dakle, Bosanac. Eto apsurda  Al sam strogi lokal patriota! Zanima me realno, samo Banja Luka, jer moji su tu već evo petu generaciju. Za mene je moj grad i moje naselje i majka i otac."

Ostale komentare možete proćčitati na linklu OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije