Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

27
Radiosarajevo.ba
Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u
Foto: Kolaž / Ivica Puljić o rezoluciji o genocidu

Poznati bh. novinar Ivica Puljić koji komentariše dešavanja iz sjedišta Ujedinjenih Nacija (UN) u New Yorku osvrnuo se na to što će se prolongirati glasanje o rezoluciji o Srebrenici.

"Dokumentacija još nije usklađena, ima još posla", istaknuo je Puljić.

Puljić je jasno izrazio svoje nezadovoljstvo prema zemljama koje su izrazile protivljenje rezoluciji, ističući da su te zemlje, među kojima su Srbija, Rusija i Kina, širile laži i dezinformacije u UN-u. "To nije diplomacija, to su laži i podmetanja", naglasio je Puljić.

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

BHmeteo objavio važnu poruku za građane - tiče se vremenske prognoze za srijedu

Dodatno je apelirao na javnost da postavi pitanja zemljama poput Irana, koje su tražile odlaganje glasanja za 15 dana, te istaknuo potrebu za transparentnošću i odgovornošću u donošenju odluka u UN-u.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Treba još usaglasiti tekst rezolucije, ima tu još posla. Ako podržavate rezoluciju onda optužujte Srbiju, Rusiju, Kinu ... koje šire laži po UN-u da će rezolucija izazvati nemire i sukobe. To nije diplomacija to su laži i podmetanja. Pitajte Iran zašto traži 15 dana odlaganja?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (27)

/ Povezano

/ Najnovije