Džeko na Redditu zabavio tifoze: Otkrio najdražu titulu, a i gdje držati umake

Radiosarajevo.ba
Džeko na Redditu zabavio tifoze: Otkrio najdražu titulu, a i gdje držati umake
PrtScr / Edin Džeko

Zvijezda Rome i kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko odgovarao je na Redditu fanovima na razna pitanja.

Dijamant se s tifozima Rome, ali I onih širom svijeta družio poslije treninga u Trigoriji, a Rimljane u subotu čeka gostovanje kod Udinezea.

Džeko je fanovima otkrio da mu je omiljeni prvi pogodak za reprezentaciju BiH protiv Turske te da mu se tada ostvario san da debitira za svoju zemlju i da pritom postigne pogodak na premijeri.

Kao najdraže trenutke u klupskoj karijeri naveo je osvajanje titule sa Wolfsburgom, pogodak protiv QPR-a u dresu Cityja.

“A s Romom će se tek to ostvariti", kazao je Dijamant.

Jednog od fanova je zanimalo protiv koga mu je igrača bilo najteže igrati?

"Igrao sam protiv mnogo dobrih odbrambenih igrača, ali najteže je bilo protiv Sergija Ramosa. Protiv njega sam igrao u dresu Cityja, Rome i reprezentacije BiH."

Na pitanje “gdje najteže opraštaju poraze”, Džeko je rekao:

“U Italiji je puno teže izgubiti derbi, budući da se to osjeti na obožavateljima danima nakon utakmice. Rekao bih da u Engleskoj brže zaborave na poraz od ljutog rivala”.

Jednog fana je zanimalo, gdje je najbolje čuvati umake.

U frižideru, nema rasprave”, bio je kategoričan Dijamant.  

Ostala pitanja možete pročitati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije