Reddit: 'Ostavio sam bakšiš, a ono što je konobarica uradila bilo je strašno'

7
Radiosarajevo.ba
Reddit: 'Ostavio sam bakšiš, a ono što je konobarica uradila bilo je strašno'
Foto: Wikipedia / Ilustracija

Nedavno je jedan korisnik na Redditu ispričao svoje neugodno iskustvo u jednom restoranu. 

"Trebao je to biti ugodan ručak s prijateljem u restoranu i sve je bilo izvrsno, dok nije došlo do plaćanja", počeo je anonimni muškarac na Redditu  i započeo svoju priču o konobarici koja mu je, kako kaže, pokvarila dan.

"Bio sam s prijateljem u lokalnom kineskom restoranu gdje je i hrana sjajna, a gotovo da nije bilo nikakve interakcije s konobarima jer sam zbog koronavirusa i sto i jelo trebao unaprijed rezervisati online", rekao je.

Račun je, kaže, iznosio svega 30-ak dolara, pa je ostavio oko 5 dolara napojnice, što je tačno 15 posto.

Konobarica je uzela račun i naplatila, te odmah pokazala da nešto nije uredu.

"Konobarica je došla, uzela račun i novac s našeg stola i dok smo se spremali ustati i otići, vratila se s mojih 5 dolara i agresivnim tonom pitala da li je bilo sve uredu s hranom", naveo je.

On je, piše, bio šokiran i zbunjen zbog takvog stava, najviše jer mu se nikad prije nije dogodilo da mu neko prigovori kako nije ostavio dovoljno veliku napojnicu.

"Frustriran sam uzeo tih 5 dolara nazad i bez riječi izašao iz restorana, iako je ona još nešto glasno govorila dok smo odlazil", dodao je anonimni muškarac.

Putem su se on i prijatelj složili da njeno ponašanje nije bilo normalno, ali se ipak zapitao je li trebao drugačije postupiti, prenosi večernji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije