! / Policija zna čije su SMS poruke: Ko je pokušao podmititi direktora Hitne pomoći?

15. 01. 2021. u 17:19:00 B. T.

Shares: 22

Dr. Adem Zalihić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nadležnim organima prijavio je pokušaj korupcije.

Naime, nepoznata osoba mu je putem SMS poruka ponudila dar u novcu kako bi ljekar (ime poznato Zalihiću, op.a.) zasnovao radni odnos u Hitnoj pomoći. 

Zalihić je u spetembru prošle godine slučaj prijavio Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom kantona Sarajevo, a tim povodom i saslušan je u prostorijama Odjeljenja za privredni kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS. 

Prije nekoliko dana u sarajevskoj policiji obratio se pismeno s molbom za informaciju u kojoj fazi jse nalazi prijava, šta je poduzeto i da li je identifikovana osoba koja mu je poslala SMS.

Prema odgovoru koji je dobio iz policije, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal Sektora kirminalističke policije MUP-a KS identificirali su pošiljaoca poruka i po naredbi Općinskog suda u Sarajevu poduzeli radnje dokazivanja. Kako je dalje nevedeno u odgovoru, pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, nakon čega su protiv osumnjičenog, 4 januara ove godine, Tužilaštvu KS dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Davanje dara i drugih oblika koristi. 

"Naš MUP radi svoj posao, htjeli to neki priznati ili ne. Potvrda je to i kroz ovaj primjer identifikovanja nečasnih osoba koji pokušavaju narušiti red u našoj ustanovi. Ne odgovara im red i disciplina, pa pokušavaju na različite načine pokolebati nas u našem naumu da časno i pošteno radimo svoj posao, a za dobrobit svih građana KS. Ovaj put predstavljamo jedan od visoko "sofisticiranih" metoda, a ima toga dosta. Po ko zna koji put, palo im je u vodu tužiti nas, pa su pokušali podmićivanjem. Što bi rekao narod "okanite se ćorava posla", i pustite nas da radimo. Mi smo stvarno ozbiljni", naveo je Zalihić u objavi na Facebooku. 

Zanimajući se za ovaj slučaj kontaktirali smo Zalihića, koji nam je kazao da nema šta drugo reći osim onoga što je već naveo u objavi na Faceboku.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)