Adem Zalihić nakon izlaska iz bolnice: Još sam daleko od ozdravljenja

A. S.
Adem Zalihić nakon izlaska iz bolnice: Još sam daleko od ozdravljenja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adem Zalihić

Direktor Hitne pomoći u Sarajevu Adem Zalihić, nedavno je zaražen novim sojem koronavirusa, koji uzrokuje infekciju COVID-19.

Nakon višednevnog boravka u izolatoriju, jučer je stigao svojoj kući.

Član Kriznog štaba Kantona Sarajevo i direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS otpušten je s liječenja sa Klinike Podhrastovi, gdje je bio hospitaliziran nakon što je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

"U ovom trenutku sam iscprljen za medijske istupe. Za vaš portal mogu potvrditi da sam izašao iz bolnice. Iskreno, kliniku Podhrastove sam napustio, ali sam daleko od potpunog ozdravljenja", rekao je Zalihić za Radiosarajevo.ba.

Zalihić je dan ranije (petak) na Facebooku detaljno opisao svoje iskustvo s COVID-om.

"Kada sam prošle srijede krenuo prema bolnici zbog otežanog disanja, povišene tjelesne temperature i pozitivnog testa na COVID-19, nije bilo nimalo optimistično. Prvih par noći je bilo kritično, a onda me je dodatno pokosila informacija da su i supruga i djeca pozitivni, te da ona također treba biti hospitalizovana, jer je razvila kliničku sliku upale pluća.

Teški su to momenti, kada iščekujete da li će bolest krenuti prema pogoršanju, da li će te biti priključeni na respirator, ali i prilika za preispitivanje i reviziju svega onog što ste uradili u životu. Ali za ozbiljne situacije trebaju ozbiljni karakteri. Strpljivo sam očekivao da nakon početka terapije i bolest krene da jenjava. Nizale su se iz minute u minutu riječi podrške prijatelja, rodbine, mojih kolega, a posebno mojih sjajnih kolega iz hitne, da izdržim. No, posebno moram istaći dobročinstvo i podršku njih: OSOBLJE U IZOLATORIJU", napisao je, između ostalog, Zalihić. 

I supruga direktora Hitne pomoći u Sarajevu bila je nedavno zaražena novim sojom koronavirusa.

Podsjetimo, u toku dana su u BiH zabilježena 172 nova slučaja zaraze ovim virusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije