Dramatičan apel dr. Zalihića iz Novog Pazara: Neuporedivo je teže nego u BiH

Radiosarajevo.ba
Dramatičan apel dr. Zalihića iz Novog Pazara: Neuporedivo je teže nego u BiH
PrtScr / Adem Zalihić

Stanje trenutno u odnosu na neki prethodni period, možemo reći da je došlo do izvjesne stabilizacije. Daleko od toga da je idealno, ali je izvjesna stabilizacija., kazao je za N1 dr. Adem Zalihić koji je u timu ljekara koji su iz BiH otputovali u Novi Pazar radi pomoći u borbi sa korona virusom.

"Bilježi se blagi pad pacijenata u bolnicama, ispod tri stotine je ovih dana. Uistinu, noćas, tj. sinoć je bilo osam smrtnih ishoda, donekle očekivano kod pacijenata koji su bili na respiratorima i sa lošim stanjem", kazao je on za N1.

"Da ne preuveličavamo našu ulogu, ali dali smo izvjestan doprinos. Tome svjedoče svi uposlenici koji su neizmjerno zahvalni BiH na pomoći. Epidemija u Sandžaku je puno većeg intenziteta nego u BiH. Pratimo mi i u BiH i vidimo da se ne smiruje ali je ovdje intenzivnije", dodaje Zalihić.

"Ne smijemo dozvoliti da predizborni skupovi doprinesu širenju epidemije, moramo svi raditi na tome da se situacija stavi pod kontrolu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije