Zahiragić na Skupštini KS: Bitniji su vam psi lutalice, od mladih bračnih parova

8
Radiosarajevo.ba
Zahiragić na Skupštini KS: Bitniji su vam psi lutalice, od mladih bračnih parova
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S današnjeg pressa

Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2021. godinu razmatra se danas na hitnoj sjednici Skupštine KS.

Hitnu sjednicu je dogovorio Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo prije nekoliko dana.

Dva sata trajala je rasprava samo prije nego li je usvojen Dnevni red Skupštine.

Zastupnici opozicije nezadovoljni su Prijedlogom budžeta, te odgovorim ministrima iz Vlade na njihova pitanja o budžetu i stavkama koje su navedene u njemu.

Zastupnik SDA u Skupština KS Haris Zahiragić između ostalog u jednom od javljanja kazao da bi trenutna većina htjela da zadužuje KS ali da on to neće dozvoliti.

"Ponašate se kao šakali međunarodnih kreditnih organizacija, jer namjeravate uzimati kredite. Ja vam to nikada neću dozvoliti. U prijedlogu budžeta u stavci stanovi za mlade je nula maraka, a stotine hiljada maraka ste predvidjeli za azil pasa u Prači.

Dakle, vama su bitniji psi lutalice nego mladi bračni parovi kojima ste ukinuli subvencije. To je sramotno. Stotine mladih ljudi su mi pisali mejlove i vama su pisali i molili vas da predvidite sredstva za njihove stanove bar na nivou 2020. godine, a vi ste stavili nulu. I onda govorite o natalitetu i subvencijama. Sram vas bilo! Nećete da izjednačite ni naknade za sve majke, koje su zaposlene i koje nisu, a govorite o natalitetu. Nisu majke krive one koje ne rade, jer im to nije omogućeno", rekao je Zahiragića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije