Zahiragić na Skupštini KS: Ne može se na Viberu glasati

2
Radiosarajevo.ba
Zahiragić na Skupštini KS: Ne može se na Viberu glasati
Foto: Fena / Skupština KS

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, posvećena Migrantskoj krizi u KS počela je jutros u 10 sati.

Prije usvajanja Dnevnog reda, zastupnik Haris Zahiragić je predložio da se sjednice održavaju uživo i da se to uvrsti na Dnevni red.

"Vlada Kantona Sarajevo je izabrana na Viber anketi. Kada bi smo htjeli mogli bi smo oboriti tu odluku na Ustavnom sudu, jer ne može se glasati na Viberu. Da bi se transparentnost procesa zaštitila, zastupnici morali bi imati upaljene kameru da se vidi da oni glasaju. Kada mogu kolege iz općinskih vijeća, te parlamenata ne vidi mzašto ne možemo i mi", rekao je on.

Elvedin Okerić predsjedavajući Skupštine KS uvrstio je ovaj zaključak na dnevni red, te će se o njemu zastupnici izjašnjavati danas.

Zastupnik Zvonko Marić(SBB) kazao je da ni bi trebalo da današnja sjednica bude u smjeru da neko informiše zastupnike o migrantskoj krizi, već i da se predlože konkretni zaključci, da vide građani šta zastupnici predlažu za rješenje ovog problema.

Igor Stojanović je na prijedlog Zahiragića o organizaciji Skupština u sali, kazao da bi trebalo prvo konsultovati stručne službe da li se može organizirati sjednica uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije