Zahiragić o odbijanju Lavrova: Nije vaša raja i igranje politikom država

16
Radiosarajevo.ba
Zahiragić o odbijanju Lavrova: Nije vaša raja i igranje politikom država
FOTO: Facebook / Haris Zahiragić

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Stranke demokratske akcije (SDA) Haris Zahiragić oglasio se nakon odbijanje sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

"Ponosan sam na gdina. Džaferovića i gdina. Komšića i ponosan sam što sam danas Bosanac i Hercegovac! Ovo je zaista jedno historijsko NJET, koje se nisu usudile izreći ni mnogo snažnije države svijeta. Vrijeme je da svi, ma koliko oni veliki i moćni bili, počnu poštovati Bosnu i Hercegovinu. Posebno predstavnici onih država čiji građani tokom agresije na BIH baš i nisu bili faktor mira i stabilnosti", napisao je Zahiragić.

Podsjetio je da se ruski ministar sastao i sa Draganom Čovićem.

"Ne mogu ni da zamislim na šta bi sve ličilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine da su ovakvi Dodik i Čović u isto vrijeme u njemu. Od ANP-a do današnje posjete, pa i na sve ostale teme... Onda, ne mogu a da se ne sjetim kako je 'Naša stranka' pokušala sa Falatarom otežati izbor Komšića, pa se sjetim i nekolicine istupa lokalnog političara koji kaže da razumije frustracije HDZ-a radi izbora Komšića. Sjetim se i udruženih napada na Komšića od strane 4-ke i sarajevskih medija zato što su zastupnici DF-a oborili diletantsku Fortinu Vladu - kažu 'Komšić je izdajnik'. Sjetim se, naravno, i medijskih natpisa koji Džaferovića pokušavaju predstaviti kao kukavicu i osobu koja, tobože, nekome čuva stolicu zato što je čovjek rekao da se ne želi kandidovati za 2. mandat. Morate razumjeti, nije vaša raja i vaše igranje politikom država - da bi neko ko nije sa vama bio izdajnik ili kukavica. Država je puno ozbiljnija od vaših kantonalnih tema i neozbiljnih politika", smatra zastupnik.

Poručio je kako su Šefik Džaferović i Željko Komšić "ljudi koji nisu izdali ni kada je bilo najteže, do danas su na vrhuncu zadatka!".

"Neka oprosti gospođa Europa, ona nema spomenike kulture. Pleme Inka u Americi ima spomenike, Egipat ima prave spomenike kulture. Neka oprosti gospođa Europa, samo Bosna ima spomenike. Stećke. Šta je stećak? Oličenje gorštaka Bosanca! Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči i moli. Na kom je prikazan kao sužanj", završio je Zahiragić svoju objavu sa citatom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije