Pravda za Dženana / Vrhovni sud FBiH trebao bi uskoro odlučiti u predmetu Memić

26. 06. 2020. u 15:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 17

Oca ubijenog mladića Dženana Memića Muriza Memića danas je nazvao v.d. glavnog federalnog tužioca Tihomir Jurko i obavijestio ga da je Federalno tužilaštvo dostavilo predmet Vrhovnom sudu FBiH odnosno žalbu na oslobađajuću presudu Kantonalnog suda u Sarajevu u slučaju Memić, napisala je Arijana Memić na svom Facebook profilu.

"Jučer smo uputili dopis Federalnom tužilaštvu, zahtijevajući sastanak kako bi razgovarali o slučaju ubistva moga brata te tražeći odgovor na pitanje, zašto Federalno tužilaštvo još uvijek ne vraća predmet Vrhovnom sudu na daljnje postupanje.

Jutros je mog oca Muriza Memića pozvao v.d. glavnog federalnog tužioca Tihomir Jurko i obavijestio nas da je Federalno tužilaštvo dostavilo predmet Vrhovnom sudu FBiH, odnosno žalbu na oslobađajuću presudu Kantonalnog suda.

Predmet je trenutno na Vrhovnom sudu, očekujemo da uskoro zakažu ročište. Vrhovni sud FBiH može odbiti žalbu i potvrditi oslobađajuću presudu ili je usvojiti.

U slučaju da usvoji žalbu, tada Vrhovni sud odlučuje bez vraćanja predmeta Kantonalnom sudu u Sarajevu. Naravno da očekujemo da Vrhovni sud odbije žalbu te potvrdi oslobađajuću presudu.

Dženan Memić nije stradao u saobraćajnoj nesreći, ubijen je", napsiala je Arijana.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA