Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović stigla na sastanak sa ministrom Vranićem

0
Radiosarajevo.ba
Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović stigla na sastanak sa ministrom Vranićem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Izetbegović stigla na sastanak

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, prof. dr. Haris Vranić sazvao je za danas sastanak sa direktoricom KCUS-a, prof. dr. Sebijom Izetbegović i njenim saradnicima, a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Sastanak je najavljen za devet sati.

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, Izetbegović se pojavila na sastanku.

Noseći dokumentaciju, dr. izetbegović je stigla tačno u zakazano vrijeme.

Krini štab KCUS-a je jučer uputio poziv ministru zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Harisu Vraniću da danas u 9 sati dođe na sastanak, ali u Klinički centar univerziteta u Sarajevu.

Međutim, ministar Vranić je podsjetio da je on prvi sazvao sastanak, te da se predstavnici ove bolnice trebaju odazvati na sastanak u Ministarstvu zdravstva, u sjedištu Vlade KS.

Podsjetimo, u subotu su se u javnosti pojavila dva pisma, navodno, anesteziologa s KCUS-a u kojima su iznesene teške optužbe na račun kineskih respiratora koji su nabavljeni u procesu preko Srebrene maline, što je kupovina o čijoj zakonitosti odlučuje Sud BiH.

S KCUS-a su demantirali sve navode, u dva navrata.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su danas za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da znaju za navode, ali da čekaju da se utvrdi ko je tačno nadležan za provjere - oni ili Tužilaštvo BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije