KCUS pozvao Vranića na sastanak, on poručio: Sastanak je ujutro, ali u Ministarstvu

23
Radiosarajevo.ba
KCUS pozvao Vranića na sastanak, on poručio: Sastanak je ujutro, ali u Ministarstvu
Foto: Radiosarajevo.ba / Vranić odgovorio KCUS-u

Krizni štab KCUS-a danas je uputio poziv ministru zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Harisu Vraniću da sutra, u 9 sati ujutro, dođe na sastanak u Klinički centar univerziteta u Sarajevu te razgovara sa anesteziolozima iz KCUS, ali i drugim zaposlenicima koji učestvuju u liječenju COVID–19 bolesnika.

No, čini se da će susret Vranića s čelništvom KCUS-a doći u pitanje.

Naime, ministar Vranić također je sazvao sastanak u 9 sati sutra ujutro, ali u Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo.

Vranić nam je potvrdio ovu informaciju, uz podsjećanje da je on bio taj koji je prvi zvao na sastanak.

Naime, jutros smo objavili kako je Vranić, na hitni sastanak u 9 sati, pozvao generalnu direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, šeficu klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a Amelu Katicu Mulalić, šefa službe za održavanje medicinskih uređaja Jasmina Vražalicu i predstavnike stručnog kolegija klinike za anesteziju i reanimaciju a na temu uslova rada i načina tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

"Duboko sam zabrinut zbog medijskih natpisa, ali i direktno dostavljenih informacija kojima svi svjedočimo posljednjih dana. Ohrabrujem sve zdravstvene radnike, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o postupanjima izvan standarda liječničke struke da nadležnim institucijama ili meni lično prijave takva saznanja", napisao je Vranić danas.

Vranić je ponovio da je sastanak zakazao on, u svom kabinetu, uz rečenicu:

"Još uvijek nisam kloniran da mogu biti na dva mjesta istovremeno."

Podsjetimo, od jučer su se u javnosti pojavila dva pisma, navodno, anesteziologa s KCUS-a u kojima su iznesene teške optužbe na račun kineskih respiratora koji su nabavljeni u procesu preko Srebrene maline, što je kupovina o čijoj zakonitosti odlučuje Sud BiH.

S KCUS-a su demantirali navode, u dva navrata.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su danas za portal Radiosarajevo.ba potvrdili da znaju za navode, ali da čekaju da se utvrdi ko je tačno nadležan za provjere - oni ili Tužilaštvo BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije