Građanska inicijativa prijeti blokadom Sarajeva ako se "ne riješi problem KCUS-a"

13
Radiosarajevo.ba
Građanska inicijativa prijeti blokadom Sarajeva ako se "ne riješi problem KCUS-a"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Građanska incijativa za Bosnu i Hercegovinu, grupa koja, kako tvrde, broji više od 30.000 članova najavila je potpunu blokadu glavnog grada Bosne i Hercegovine ako se "problem KCUS-a ne počne rješavati do utorka, 6. aprila 2021. godine te se na taj način ne utvrde činjenice i realno stanje".

"Činjenica da rukovodstvo KCUS-a nikome ne dozvoljava ukazak u krug bolnice aludira da se ima šta sakriti", naveli su danas u saopćenju koje potpisuje Kenan Musić.

Ova grupa građana, nastavili su, u ponedeljak, 5. aprila podnijet će Tužilaštvu KS krivičnu prijavu protiv rukovodstva KCUS-a koju potpisuje više od 3000 građana.

Također će, napisali su, od Vlade KS i FBiH tražiti da "preuzmu kontrolu nad kliničkim centrom u Sarajevu i zaustave kriminal u ovoj instituciji koji je rezultirao desetinama mrtvih, čiji su životi, ako je suditi po ispovjestima njihovih zaposlenika, mogli biti spašeni".

"U slučaju da Tužilaštvo KS do utorka ne udje u KCUS i ne počne vršiti zakonom propisane radnje, a Vlada KS, s kojom se jedino još normalno može razgovarati, ne preuzme kontrolu nad buntovnim i zločinačkim rukovodstvom KUCS-a, Građanska incijativa će u srijedu 7. aprila izvršiti blokadu glavnog bh. grada, te protestovati ispred KCUS-a, Tužilaštva KS i Vlade KS.

Protesti će biti organizovani uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. Menadžment KCUS-a mora biti smijenjen. Bez odlaganja do utorka 6. aprila 2021. godine. Ovo je vapaj za život", napisali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije