Vojin Mijatović poslao pismo Angelini Eichhorst: "Putuj i ne vraćaj se"

18
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović poslao pismo Angelini Eichhorst: "Putuj i ne vraćaj se"
Foto: Radiosarajevo.ba / Facebook / Angelina Eichhorst i Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, uputio je otvoreno pismo Angelini Eichhorst, direktorici pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

Eichhorst je jedna od međunarodnih predstavnica u pregovorima o promjenama izbornog zakona BiH, a jučer je navodno odlučila da za SDP, Našu stranku i DF nema mjesta tokom razgovora o izboru člana Predsjedništva.

Mijatovićevo pismo objavljujemo u cijelosti:

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"Uvažena gospođo Ajnhorst,

Mjesecima posmatram cirkus koji pravite u mojoj zemlji i pitam se ima li kraja.

Iako pisanje ovakvih otvorenih pisama predstavlja samo mrtvo slovo na papiru, dužan sam ovo uraditi prema građanima svoje zemlje ali i časnim poslanicima u Evropskom parlamentu koji stoje iza države Bosne i Hercegovine i evropskih vrednosti i koji su u velikoj većini.

Gospođo Ajnhorst, da li znate da podržavate kriminalo političke strukture u našoj zemlji, da li znate da podržavate nacionalističke politike u BiH koje zagovaraju rat i raspad nezavisne države, ja sam uvjeren da znate.

A pošto sam uvjeren da znate, pitam vas javno koliko novca ste dobili od istih kriminalno političkih struktura da ovo sve radite, šta je vaš interes, znate li da ćete odgovarati za sve ovo što radite?

Vidite ja nisam diplomata, ja nisam karijerista, ukoliko je ovo sve što radite zvaničan stav evropske politike, otvoreno vam kažem nosite se i vi i Evropa.

Ali, ono što sigurno znam jeste da ovo što radite nije zvaničan stav evropske politike i vi ste otuđen centar moći koji podržava političko-kriminalne strukture u BiH koje žele ponovno krvoproliće u BiH, podržavate one iste koji Putinovu agresiju i ubijanje ukrajniskog naroda nazivaju legitimnom vojnom intervencijom.

Gospođo Ajnhorst, ja razumijem da morate ispuniti svoj dug poslodavcima, ali Vam moram reći javno da nećete uspjeti, džaba vam zavrtanje ruku i laži, prave evropske politike u Briselu znaju dobro za koga radite i šta radite, a vjerujte mi na riječ - radimo sve da doživite potpuno razotkrivanje i debakl u Briselu veoma brzo.

Do tada, imate pozdrav od jednog Srbina i Bosanca iz Banja Luke, kome je bitnija ova zemlja, nego vama Evropska Unija koju nažalost predstavljate, na sramotu svih evropskih vrijednosti.

Angelina, putuj i ne vraćaj se, džaba ste krečili i ti i domaći etno-kriminalci, ovo je evropska zemlja, fašizam i kriminal implementirajte svojoj kući!!!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije