Vojin Mijatović: Podnio sam krivičnu prijavu protiv Hodžića i "FH Srebrena malina"

A. S.
Vojin Mijatović: Podnio sam krivičnu prijavu protiv Hodžića i "FH Srebrena malina"
Photojoiner / Hodžić i Mijatović: Podnesena prijava

Kao što sam i najavio danas smo podneli krivičnu prijavu protiv Privrednog društva "HF Srebrena malina" doo Srebrenica i Fikreta Hodžića, odgovornog lica u istom privrednom društvu.

Tajna džema (i respiratora) od malina

Pričao mi je svojevremeno jedan prijeratni hodža, a poratni menadžer, maher svih tranzicija, kako su "dok je bilo najteže" on i njegovi ahbabi organizirali razna bosanska sijela po Njemačkoj i široj dijaspori. Piše: Faruk Vele Donijeli bi časopise prepune priča o "Bosni ponosnoj", apela za pomoć, vapaja iz "najtužnije zemlje na svijetu".

To je na svom Facebook profilu napisao Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, koji je za Radiosarajevo.ba obrazložio svoj stav koji je napisao na ovoj društvenoj mreži.

Prijava protiv Hodžića i

Facebook: Prijava protiv Hodžića i "FH Srebrena malina" 

"Prijavu protiv Hodžića i "HP Srebrena malina" smo podnijeli da sve ne ostane samo na medijskim nastupima. Više nego je vidljivo da se radi o delu prevare i malverzacija. Prijavu smo predali u Tužilaštvo u Bijeljini. To ćemo isto uraditi sa aferom mobilne bolnice firme iz Bratunca. Ona je dobavljač nabavke medicinske opreme, a firma se bavi proizvodnjom i prometom naoružanja.

Ono što smo tražili je to da se javno objave sve nabavke u periodu korone. Nažalost, imamo lošu praksu da se kada se pojave donacije tada "niknu" i budžetski paraziiti. Oni se okoriste o sredstva građana BiH i poreznih obveznika svih građana naše države", kazao je Mijatović za Radiosarajevo.ba.

I SIPA se uključila u provjeru nabavke respiratora putem "Srebrene maline"

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerava nabavku 100 respiratora, koje je za Vladu FBiH nabavila kompanija "FH Srebrena malina", vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove instutucije. "Državna agencija za istrage i zaštitu vrši provjere iz svoje nadležnosti u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti", kazao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, za naš portal.

Potpredsjednik SDP-a je putem društvenih mreža pratio aferu koja je uzdrmala cijelu BiH. 

"Ovo je katastrofa... Nisam osoba koja morališe, nisam sklon tome, ali ovo je dno dna. Uglavnom, ne želimo da sve ostane na šalama na društvenim mrežama i zbog toga sam realizirao svoju najavu", kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, za naš portal. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije