Vlada KS: U Sarajevu više neće biti redukcija vode

5
Radiosarajevo.ba
Vlada KS: U Sarajevu više neće biti redukcija vode
FOTO: Facebook / Vodosnabdijevanje sa Pumpne stanice Bačevo

Vlada Kantona Sarajevo je na svom Facebook profilu objavila da građani Sarajeva više neće imati problema sa vodosnabdijevanjem sa Pumpne stanice Bačevo.

Kako su naveli, u sklopu rekonstrukcije postrojenja, u vrijednosti 5 miliona KM, zamijenjene su pumpe stare i do 70 godina.

Redukcija vode više neće biti.

"Ono o čemu smo prije dvije godine sanjali danas je realizirano. Kompletan elektroenergetski sistem je rekonstruisan i ovo je jedan od najznačajnijih datuma kada je u pitanju vodosnabdijevanje Sarajeva.

Građani više neće dolaziti u situaciju da nemaju vode sa Bačeva, jer sada imamo sistem koji ima rezervno napajanje", rekao je ministar Enver Hadžiahmetović koji je obišao postrojenje sa načelnikom Općina Centar Sarajevo Srđan Mandić i v.d. direktoricom KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo Aidom Pendek.

Radi se o realizaciji prve tranše EBRD kredita, a ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u KS iznosi 25 miliona eura", naveli su iz Vlade KS na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije