VIP salon Denisa Zvizdića u Beču koštao oko 9.200 KM, traži se refundacija...

6
Radiosarajevo.ba
VIP salon Denisa Zvizdića u Beču koštao oko 9.200 KM, traži se refundacija...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Denis Zvizdić

Ambasada Bosne i Hercegovine u Austriji zatražila je refundaciju troškova za korištenje VIP salona na aerodromu u Beču za potrebe predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića.

Kako se navodi su dokumentu u posjedu N1 televizije, a koji potpisuje ambasador Kemal Kozarić, Ambasadi BiH je ispostavljen račun Vienna Aircraft Handlinga 14.12.2021. godine u iznosu od 4.728,00 eura (sa porezom), što je oko 9,2 hiljade KM.

U dopisu se navodi da će Ambasada ostvariti povrat poreza te traži povrat 3.940 eura, što je oko 7.694 KM.

Veliko slavlje u Madridu može početi: Real je prvak Španije

Veliko slavlje u Madridu može početi: Real je prvak Španije

U dokumentima se navodi da su usluge VIP salona i transfera korištene 4. i 10. decembra 2021. godine.

Podsjetimo, portal Radiosarajevo.ba je pisao o VIP salonu na Bečkom aerodromu za potrebe predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) koji je koštao u iznosu od 2.220 eura (oko 4.400 KM, op. a.) bez PDV-a.

Kozarić je za naš portal potvrdio da je Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču izvršila plaćanje računa za korištenje usluga VIP Salona, ali je naglasio da to nije ništa novo, niti treba nekoga da posebno iznenadi.

"To što smo izvršili uplatu za VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put da je Ambasada u Beču izvršila plaćanje nekog računa, a da nam onda Predsjedništvo BiH ili, u ovom slučaju Dom naroda BiH, ne izvrši refundaciju. Ne vidim razloga zašto je to sve čudno!?", priča ambasador Kozarić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije