Ambasador BiH u Austriji: Zašto je čudno što smo 2.200 eura platili za Izetbegovića!?

24
A. S.
Ambasador BiH u Austriji: Zašto je čudno što smo 2.200 eura platili za Izetbegovića!?
Foto: Facebook / Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura

Nakon što se na društvenim mrežama počela širiti fotografija s dokumentom koji je potpisao Bakir Sadiković iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u kojem se navodi se da je VIP salon na aerodromu u Beču korišten u dva navrata, 18. i 22. novembra 2021. godine, kontaktirali smo Kemala Kozarića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Austriji.

On je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio situaciju za koje potrebe je korišten VIP salon na Bečkom aerodromu za potrebe predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) u iznosu od 2.220 eura (oko 4.400 KM, op. a.) bez PDV-a.

Kozarić je za naš portal potvrdio da je Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču izvršila plaćanje računa za korištenje usluga  VIP Salona, ali je naglasio da to nije ništa novo, niti treba nekoga da posebno iznenadi.

Schmidt o situaciji u BiH: 'Položaj mi daje na korištenje mnogo batina, vidim da daju rezultate'

Schmidt o situaciji u BiH: 'Položaj mi daje na korištenje mnogo batina, vidim da daju rezultate'

"To što smo izvršili uplatu za VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put da je Ambasada u Beču izvršila plaćanje nekog računa, a da nam onda Predsjedništvo BiH ili, u ovom slučaju Dom naroda BiH, ne izvrši refundaciju. Ne vidim razloga zašto je to sve čudno!?", priča ambasador Kozarić za Radiosarajevo.ba.

Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura - undefined

Foto: Facebook: Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura

On je potvrdio da je 2.200 eura biti vraćeno na račun Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču.

"Svi zvaničnici BiH koji putuje u svijet, članovi Predsjedništva BiH, ministri, predsjednici parlamenata, predsjedavajući Doma naroda, putuju preko VIP salona. Mi izvršimo plaćanje, a onda nama se izvrši refundacija. To je normalna procedura, ne samo na aerodromu u Beču, već u cijelom svijetu", dodao je ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, VIP saloni na aerodromima omogućuju doček i ispraćaj visokih zvaničnika, odnosno osoba od posebnog značaja kao i organizaciju njihovih poslovnih ili diplomatskih sastanaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije