Ambasador BiH u Austriji: Zašto je čudno što smo 2.200 eura platili za Izetbegovića!?

24
A. S.
Ambasador BiH u Austriji: Zašto je čudno što smo 2.200 eura platili za Izetbegovića!?
Foto: Facebook / Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura

Nakon što se na društvenim mrežama počela širiti fotografija s dokumentom koji je potpisao Bakir Sadiković iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, u kojem se navodi se da je VIP salon na aerodromu u Beču korišten u dva navrata, 18. i 22. novembra 2021. godine, kontaktirali smo Kemala Kozarića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Austriji.

On je za portal Radiosarajevo.ba pojasnio situaciju za koje potrebe je korišten VIP salon na Bečkom aerodromu za potrebe predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakira Izetbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) u iznosu od 2.220 eura (oko 4.400 KM, op. a.) bez PDV-a.

Kozarić je za naš portal potvrdio da je Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču izvršila plaćanje računa za korištenje usluga  VIP Salona, ali je naglasio da to nije ništa novo, niti treba nekoga da posebno iznenadi.

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

"To što smo izvršili uplatu za VIP salon gospodina Izetbegovića nije ništa novo i nije prvi put da je Ambasada u Beču izvršila plaćanje nekog računa, a da nam onda Predsjedništvo BiH ili, u ovom slučaju Dom naroda BiH, ne izvrši refundaciju. Ne vidim razloga zašto je to sve čudno!?", priča ambasador Kozarić za Radiosarajevo.ba.

Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura - undefined

Foto: Facebook: Za Izetbegovićev VIP salon u Beču plaćeno 2.200 eura

On je potvrdio da je 2.200 eura biti vraćeno na račun Ambasade Bosne i Hercegovine u Beču.

"Svi zvaničnici BiH koji putuje u svijet, članovi Predsjedništva BiH, ministri, predsjednici parlamenata, predsjedavajući Doma naroda, putuju preko VIP salona. Mi izvršimo plaćanje, a onda nama se izvrši refundacija. To je normalna procedura, ne samo na aerodromu u Beču, već u cijelom svijetu", dodao je ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, VIP saloni na aerodromima omogućuju doček i ispraćaj visokih zvaničnika, odnosno osoba od posebnog značaja kao i organizaciju njihovih poslovnih ili diplomatskih sastanaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (24)

/ Povezano

/ Najnovije