! / Velika akcija SIPA-e u BiH: Otkrivena plantaža marihuane, ima uhapšenih

15. 06. 2021. u 13:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na području Hercegovačno-neretvanskog kantona u toku je velika akcija SIPA-a. 

Uhapšeno je sedam osoba.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović kazao je za portal Radiosarajevo.ba da akcija još uvijek traje.

"Pretresi su na sedam lokacija. Šest u Mostaru i jedna na području Čitluka. U toku su pretresi lica, stambenih objekata i vozila", kazao je Luka.

Zaplijenjena je određana količina opojne droga i novca.

Na području Čitluka otkrivena je i plantaža marihuane.

U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje „Cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5000 Eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Akcija se realizuje po naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)