! / Velika akcija SIPA-e u BiH: Pretresi na 11 lokacija

10. 06. 2021. u 11:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu(SIPA), dana 10. juna 2021. godine u ranim jutarnjim časovima, započeli su sa pretresima lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na 11 lokacija na širem području Grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva „Skuter III“.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti, koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela „Organizirani kriminal“, iz člana 250. u vezi s krivičnim djelom „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, iz člana 210a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i to: mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duvanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac i dr.

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)