SIPA privela Zorana Mamića!

2
Radiosarajevo.ba
SIPA privela Zorana Mamića!
Foto: EPA-EFE / Zoran Mamić

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su pod kontrolu stavili Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu potjernicu, saznaje Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Mamić je priveden u Međugorju i već je na putu za Sud BiH, gdje bi mu se, kako saznaje naš portal, oko 9:30 sati trebalo održati ročište.

On će biti priveden u Sud BiH, gdje bi esktradicioni sudija trebao utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ukoliko ima validne dokumente o posjedovanju bh. državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

Podsjetimo, hrvatsko pravosuđe poslalo je prije nekoliko dana dana zahtjev bh. institucijama u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove potjernice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savjetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju.

Prema potjernici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske. MUP Hrvatske izdao je potjernicu za Zoranom Mamićem nakon što se prije nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije