Zoran Mamić službeno postao bjegunac

0
Radiosarajevo.ba
Zoran Mamić službeno postao bjegunac
Foto: EPA-EFE / Zoran Mamić

Iako je u svom saopštenju medijima prije dvadesetak dana tvrdio da to što je otišao u BiH ne znači da je on bjegunac, bivši trener Dinama Zoran Mamić od utorka će najvjerojatnije postati upravo to.

Naime, vijeće zagrebačkoga Kantonalnog suda u ponedjeljak mu je odbilo žalbu na upućivanje u Remetinec pa se Zoran Mamić do ponedjeljka u 24 sata morao javiti u Remetinec kako bi počeo služiti kaznu od 4 godine i osam mjeseci zatvora na koju ga je osudio osječki Kantonalni sud, prenosi jutarnji.

Budući, koliko je poznato, a što je i sam najavio, on neće na odsluženje kazne u Hrvatsku, zagrebački Kantonalni sud u utorak će policiji izdati nalog za izdavanje međunarodne potjere.

Osim, naravno, mogućnosti da ili Ustavni ili Vrhovni sud ukine presudu prema kojoj je osuđen na zatvorsku kaznu, Mamićeva odbrana razmišlja o još jednoj pravnoj mogućnosti kojom bi pokušao osporiti potjeru koja će, izvjesno je, ubrzo biti raspisana.

Riječ je o upravnoj tužbi kojom bi pokušali osporiti odluku Ministarstva uprave i pravosuđa da se Zoranu Mamiću ne dopusti da kaznu služi u BiH.

Za razliku od Zorana Mamića, koji ima dvojno državljanstvo, mogućnost napuštanja zemlje nije opcija bivšemu porezniku Milanu Pernaru, koji je u predmetu s Mamićima osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora.

I Pernaru je naloženo da se do ponoći javi u Remetinec, a prema najavama Pernaru bliskih osoba, on se planirao tokom ponedjeljka javiti na odsluženje. Ako to uradi, Pernar će biti prva i zasad jedina osoba iz predmeta "Mamić i drugi", koja će zaista otići na odsluženje kazne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije