Važne informacije za vozače - gdje se danas sve obustavlja (i preusmjerava) saobraćaj

0
Radiosarajevo.ba
Važne informacije za vozače - gdje se danas sve obustavlja (i preusmjerava) saobraćaj
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla jutros smanjuje vidljivost, pa iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja i na sitne odrone kamenja na kolovoz.

Do sutra, 28. oktobra, za saobraćaj je zatvorena novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan, a saobraćaj preusmjeren na magistralni put M-17 Tarčin-Bradina.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Upozorenje za vozače: Od sutra radovi u Sarajevu - evo kako će se odvijati saobraćaj

Upozorenje za vozače: Od sutra radovi u Sarajevu - evo kako će se odvijati saobraćaj

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Ovo su 3 velika projekta u saobraćaju u Sarajevu koja bi uskoro trebala biti sprovedena

Ovo su 3 velika projekta u saobraćaju u Sarajevu koja bi uskoro trebala biti sprovedena

Zbog radova na asfaltiranju danas od 07 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-445 Zenica-Lašva. Za vrijeme ove obustave saobraćaj će se preusmjeriti na magistralni put M-17 Lašva-Zenica.

Na magistralnom putu M-17 na semaforiziranom raskršću u Konjicu, danas i sutra (27. i 28.10.) izvodit će se radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije, zbog čega je moguće sporije saobraćanje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Važno obavještenje za vozače: Počinju radovi na M-17, saobraćaj se izmješta na dio autoputa

Važno obavještenje za vozače: Počinju radovi na M-17, saobraćaj se izmješta na dio autoputa

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

A-1
Zenica sjever-Zenica jug, zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se dvosmjerno kroz tunel Pečuj i Ričice, dok se na vijaduktu Klopačke Stijene saobraća jednom trakom sa obje strane autoputa.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radova u vremenu od 22 do 05 sati obustavlja se saobraćaj teretnih vozila u ulici Safeta Zajke od kružnog toka spoj sa ulicom Alije Kučukalića do kružnog toka spoj sa autocestom A-1.
-Etapne obustave saobraćaja u ulicama: raskrsnica Butmirska cesta-Poligonska-Aerodromska 00-24h, Streljačka 7:30-17h, Arapova 14-19h i Crni Vrh 8-19h.
-Zbog izvođenja radova na ugradnji taktilnih ploča za slijepa i slabovidna lica, sporije se saobraća na raskrsnicama: Ložionička-Envera Šehovića, Topal Osman paše-Porodice Ribar, Topal Osman paše-Vilsonovo šetalište,Hamdije Čemerlića-Hasana Brkića-Grbavička.
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Ramiza Salčina, Džemala Bijedića, Triglavska, Mačkareva, Babin Do (Bjelašnica), Ramiza Alića (Vogošća), Baruthana, Faletići i Safeta Zajke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije