Važno obavještenje za vozače: Počinju radovi na M-17, saobraćaj se izmješta na dio autoputa

1
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za vozače: Počinju radovi na M-17, saobraćaj se izmješta na dio autoputa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Koridor Vc

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17, od Tarčina do Bradine, tranzitni saobraćaj se preusmjerava na jednu kolovoznu traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin –Ivan, bez naplate cestarine na dionici od Vlakova do Bradine.

Naime, na zahtjev izvođača radova, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja, radi izvođenja sanacionih radova na magistralnoj cesti M-17 koji su potrebni kako bi se cesta vratila u prvobitno stanje prije zimskog perioda nakon izgradnje poddionice autoceste na Koridoru Vc Tarčin – Ivan.

S tim u vezi, na dijelu od raskrižja u blizini naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tranzitni saobraćaj će sa magistralne ceste M-17 biti preusmjeren dvosmjerno na jednu kolovoznu traku novoizgrađene poddionice autoceste Tarčin – Ivan.

Radovi će se izvoditi u periodu od 23. septembra do, najkasnije, 30. oktobra 2022. godine.

Za lokalno stanovništvo saobraćaj će se odvijati na magistralnoj cesti M-17.

"Budući da se radi o izrazito prometnoj dionici magistralne ceste, poučeni ranijim negativnim iskustvom prilikom odvijanja saobraćaja jednom trakom, neophodno je bilo napraviti privremenu obustavu saobraćaja na ovom dijelu magistralne ceste, te privremeno preusmjeriti tranzitni saobraćaj na novoizgrađenu poddionicu autoceste Tarčin-Ivan, kako bi u što kraćem vremenu izvođač mogao završiti neophodne sanacione radove na magistalnoj cesti M-17.

Radovi koje će izvođač izvesti na magistralnoj cesti M-17 se odnose na vraćanje u prvobitno stanje i uklanjanje ranije izvedene devijacije na dijelu magistralne ceste ispod izgrađenih mostova M1 i M2, sanacija dijela ceste u blizini tunela Ivan na M 17, te izrada propuste ispod obje trake magistalne ceste za odvodnju površinskih voda sa autoceste do recipijenta", saopćeno je danas iz JP Autoceste.

Vlada FBiH je danas donijela odluku o davanju saglasnosti na privremenu obustavu-suspenziju naplate cestarine na autocesti na dionici od Vlakova do Bradine odnosno "dizanju rampi" na naplatnim mjestima Sarajevo zapad, Lepenica i Tarčin za vrijeme trajanja radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije