Važna informacija za sve vozače: Dionica autoputa Tarčin-Ivan zatvorena za saobraćaj do 28. oktobra

1
Radiosarajevo.ba
Važna informacija za sve vozače: Dionica autoputa Tarčin-Ivan zatvorena za saobraćaj do 28. oktobra
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Autoput

Nakon završene sanacije magistralnog puta Tarčin-Bradina, prestaje da važi privremena izmjena režima saobraćaja na dijelu od naplatnih kućica u Tarčinu do novoizgrađenog kružnog toka na Bradini, tako da se sav saobraćaj preusmjerava na magistralni put M-17.

Novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan biti će zatvorena za sav saobraćaj do 28. oktobra kada će službeno biti otvorena.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Pogledajte kako izgleda dionica autoceste na Koridoru VC Tarčin – Ivan

Pogledajte kako izgleda dionica autoceste na Koridoru VC Tarčin – Ivan

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su do 16.00 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, u noćnim satima (22.00 -07.00 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije