Važna informacija za vozače: Oprez na poddionici Tarčin - Ivan

0
Fena
Važna informacija za vozače: Oprez na poddionici Tarčin - Ivan
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Na magistralnom putu Tarčin - Bradina, zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje - Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 8 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje - Zijemlje - Ruišta - Mostar ili Nevesinje - Berkovići - Stolac - Mostar.

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Teatarski projekt koji uključuje osobe s invaliditetom: 'Svijet mogućnosti' premijerno u NPS

Na autoputu u BiH opet podignuta rampa na naplatnoj kućici: Vozači su ovoga puta bili mudriji

Na autoputu u BiH opet podignuta rampa na naplatnoj kućici: Vozači su ovoga puta bili mudriji

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik - Lončari (na dionici Cerik - pijaca "Arizona"). Radnim danima u vremenu od 8:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik - Brčko - Orašje.

Zbog radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Bihać - Bosanski Petrovac (dionici Ripač - Dubovsko), Žitomislići - Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

"Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta", saopćio je BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije