U Živinicama se gradi spomenik u čast bh. žene

10
Radiosarajevo.ba
U Živinicama se gradi spomenik u čast bh. žene
Foto: Zivinice.ba / U Živinicama će se graditi spomenik bh. ženi

Dana 3. februara 2023. godine, objavljena je građanska inicijativa za podizanje spomenika bosanskim ženama, kao izraz najdublje zahvalnosti i poštovanja. Inicijativu su podnio ugledni doktor nauka iz Živinica, Suadin Strašević, i mr. sc. Adisa Mujezinović profesorica iz Tuzle.

Gradsko vijeće Živinica dalo je punu podršku ovoj inicijativi građana. Tu vijest je objavio portal Živinice.ba, drugi mediji, kao i Islamske informativne novine Preporod iz Sarajeva.

Uslijedio je naporan rad na iznalażenju idejnog rješenja, lokacije, tehničke i druge pripreme. Prema kazivanju inicijatora projekta dr. sc. Suadina Straševića, punu podršku ovom projektu dala je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom dr. sc. Beganom Muhićem.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Također, važno je istaći da je doktor Strašević na našem portalu pokrenuo i piše veoma zapažen feljton pod naslovom 'Znamenite bosanske Žene'.

Spomenik koji će krasiti Grad Živinice učinit će grad jedinstvenim i posebnim u svijetu. Čestitamo inicijatorima ove veličanstvene ideje i gradskoj upravi koja je prepoznala nemjerljivu važnost postavljanja jednog ovako važnog spomenika na Gradskom bulevaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije