U Živinicama se gradi spomenik u čast bh. žene

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ko je autor?

Ovo izgleda diletantski, gore od tzv dijamanta u Sarajevu. Tuzla i okolica imaju izuzetne umjetnike, jeste li objavili konkurs ili je neki političar sam smislio kao što je nerijetko slučaj? Žene zaslužuju pravi spomenik, ne neki jeftini kičeraj koji će se ofucati brzo. Kvalitetan i vrijedan u estetskom smislu, trajan, sa jasnom porukom! Što je ovo, hoće li iko objasniti?! Koja sramota za Živinice i naše društvo, reagirajte i nedopustite diletantima da vam ovo uvale. Spomenik DA ovo s.... NE.

Haha

Izgleda fensi. Iako bi ja prije stavio suncokret a ne tulipan. Prikladniji bi bio naravi žitelja koje predstavlja. Možda i dva zvučnika pokraj da drndaju ilahije i kaside

ispisati i rezoluciju una-na

na listove smrduljka.

071

Zenama ne treba spomenik, nego zakoni i pravosudje koji ce ih stiti, kao i borba protiv patrijarhalnog divljastva koje je posebno zavladalo sa nacionalistickim i klerikalnim silama mrklog mraka.

Prečudno i nejasno

A šta bi bila poruka ovog nečega? Kakve i koje žene, što i zbog čega? Je li to ubijenim ženama ili onim koje će to tek biti, nedajBože? Pošto je i jedna žena inicijator, mogla bi nam reći više o tome? Što je cilj? A ovaj turbo folk stil ne mogu komentirati, mučno za oči i um. Odabir boja je banalan. Izgleda jeftino u svakom pogledu.

Svasta

Izgleda ko ukrajinsko nesto

Isčitavam simboliku

Lala, tulipan? Žene Holandije u borbi za BiH 90 tih? Žene koje vole disco neon i danju? Žene sa lošim stilom? Žene kojima je svejedno? Žene koje vrtlare? Žene koje ne štede struju? Žene sa više djece? Žene kojima je grad izbušio cvijeće na balkonu? Žene koje se bave proizvodnjom tulipana ili uvozom i prodajom? Žene koje prodaju sijalice u više boja?

Misterij riješen

Izgleda ko ukrajinsko nesto ka Svasta Dakle, ženama BiH koje vole Ukrajinu.

Jel baš morate

Nemojte molim vas, ovo je preveliki blam za žene. Ima li ikakvo smislenije rješenje? A da nam date plate kao muškima i zaštitite nas od femicida? Ni Živinice se nisu proslavile po tom pitanju pa se pitam što je učinjeno do sada? Skalamerije neće ništa promijeniti niti su ikada.

Budale.

Donesite zakon pa zaštitite žene,a ne te budalaštine što pravite i trošite pare.

/ Najnovije