U slučaju 'Dženan Memić' prvi put otkrivene Alisine riječi: 'Momak je imao palicu'

8
Radiosarajevo.ba
U slučaju 'Dženan Memić' prvi put otkrivene Alisine riječi: 'Momak je imao palicu'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Hasan Dupovac, Muriz Memić i Alisa Mutap

Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memić, govorio je za portal Radiosarajevo.ba nakon današnjeg ročišta u predmetu protiv Zijada Mutapa i drugih koji su optuženi za prikrivanje dokaza i načina na koji je preminuo Dženan u februaru 2016. godine.

Na današnjem ročištu su se prvi put pojavili zaštićeni svjedoci, između ostalih i M-10, koji je govorio o nedjelima Hasana Dupovca, Josipa Barića, ali i Alise Mutap.

Iz njegovog iskaza jasno se zaključuje da Alisa nije imala amneziju, jer je on, kako kaže, jutro nakon nesreće bio u kući Zijada i Alise i upitao Alisu šta se dogodilo.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Alisa mu je kazala da je vidjela mali zeleni automobil, osobu tamnijeg tena koja nije Rom, raščušane kose, s palicom u ruci, koja sjeda u automobil na zadnje sjedište, te se osvrće prema Alisi i daje joj neki znak koji je ona shvatila kao poruku 'Eto vam sad'.

Zaštićeni svjedok M-10 izjavio je pred Sudom Bosne i Hercegovine da mu je Hasan Dupovac, tadašnji šef Odsjeka za saobraćajne istrage MUP-a KS, obećao da ukoliko pronađe i doveze vozilo (koje veze nema sa slučajem), da će zauzvrat on (svjedok M-10 i njegov kolega s kojim završava posao za Dupovca i Mutapa) imati povlastice u MUP- u KS, na način da će im svi prekršaji koje počine u budućnosti, osim ubistva, biti "završeni".

Dupovac obećava da će im biti isplaćeno 3.000 KM, govoreći im da će i sam dati novac, te da će platiti i Muriz.

"Eto, on je navndo pričao i sa mnom i izmislio da sam ja rekao da ću dati 3.000 KM tom svjedoku, samo da se pronađe vozilo i sve prikaže kao saobraćajna nesreća", kazao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

"Pokrovitelj zla u to vrijeme u MUP-u KS bio je Hasan Dupovac. Ali, nije on sam bio u tome, postoje i ljudi koji su iznad njega, koji su mu sve to naređivali. Ovo je on sigurno uradio za pare ili za činove, nije na lijepe oči", kaže Muriz Memić.

Muriz dodaje da je danas 'cijela Alisina priča pala', ali 'da ona i dalje šuti'. Upitali smo ga misli li da će Alisa uskoro progovoriti.

"Ne znam, ko će njima znati, čudni su to ljudi. Zna Alisa još puno više od ovoga, ali šuti...", poručio je Muriz.

Dotakao se još jednom Hasana Dupovca.

"On je meni jako čudan čovjek, kao da nije dobro. Ja ga gledam u sudici, on se sve vrijeme smješka. Ja mislim da on ni svom advokatu nije ispričao istinu o onome što se dogodilo, a ni svojoj porodici. Zato mu porodica i ne dolazi na ročišta, da ne čuju šta je sve radio", kaže na kraju razgovora za portal Radiosarajevo.ba Muriz Memić.

Sljedeće ročište na rasporedu je narednog četvrtka u 9 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije