Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić: Pogledajte ko je stigao

4
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić: Pogledajte ko je stigao
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Josip Barić i Kadrija Kolić

Suđenja pred Sudom Bosne i Hercegovine u predmetu protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić i drugih, nastavlja se danas u predmetu Dženan Memić.

Ročište je zakazano u 9. sati. Sudija u ovom slučaju je Branko Perić. Danas se očekuje saslušanje Edina Avdića i dvoje zaštićenih svjedoka. 

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba je zabilježio dolazak svjedoka, advokata, ali i Muriza Memića u Sud BiH. 

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Podsjećamo, na prethodnom ročištu Muriz Memić se nije pojavio na Sudu BiH. "Iz sigurnosnih razloga nismo otišli na ročište, jer čekam rezultat PCR testa. Malo sam prehlađen, uradio sam dva brza testa i oba su bila negativna. Ista situacija je i sa kćerkom Arijianom, koja je također ostala kući. Što se mog zdravlja tiče, ono je dobro, ali nisam želio rizikovati i da odem na sud. Tamo je naš tim koji prati ročište", kazao je Muriz Memić prošle sedmice za portal Radiosarajevo.ba, koji je dodao da je ranije primio dvije doze cjepiva protiv koronavirusa.

U sudnici prošli put nije bio ni Ifet Feraget, advokat porodice Memić iz sigurnosnih razloga, jer je bio u kontaktu sa Muzom Memićem.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, kako je najavljeno, danas će biti podrška Murizu Memiću, prisustvovat će ročištu u predmetu ubistva i zataškavanja ubistva Dženena Memića u Sudu BiH.

Podsjećamo, u ovom predmetu je, osim Zijada, optužena i njegova kćerka Alisa Mutap-Ramić, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije