Davor Dragičević danas u Sarajevu

2
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević danas u Sarajevu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Davor Dragičević u Sarajevu

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, danas je u Sarajevu. Povod dolaska je novo ročištu u predmetu ubistva i zataškavanja ubistva Dženena Memića u Sudu BiH.

Prema rasporedu suđenja za danas je u 9.00 sati zakazano ročište u slučaju Dženan Memić.

U ovom predmetu je, osim Zijada, optužena i njegova kćerka Alisa Mutap-Ramić, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić.

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

'Jedan je Muhammad Ali': Predstava koja će vas nasmijati, ali i preciznim udarcem izbiti dah!

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Nakon ovog ročišta, Davor Dragičević će Uredu disciplinskog tužioca BiH predati dopunu pritužbe protiv tužioca Dalibora Vreće koji je tri godine zataškavao ubistvo Davida Dragičevića i tim povodom će se obratiti medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije