Davor Dragičević isprovociran, zamalo došlo do fizičkog sukoba

2
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević isprovociran, zamalo došlo do fizičkog sukoba
FOTO: Screenshot / Davor Dragičević isprovociran ispred Trga Krajine

Obilježavanju tzv. dana RS na Trgu Krajine u Banjoj Luci, neustavnom događaju, pokušao je prisustvovati i otac Davida Dragičevića, Davor, koji je na skup došao s transparentom 'Pravda za Davida' i porukom da mu je MUP RS ubio dijete.

Njega i nekoliko drugih članova grupe 'Pravda za Davida' policijski službenici MUP-a RS nisu pustili da prođu na Trg Krajine, ne ponudivši tom prilikom, barem ako je suditi prema snimku, nikakvo objašnjenje.

Davor je sa transparentom stajao ispred policajaca i čekao šansu da uđe, a pored su prolazili građani koji su krenuli na skup.

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

U jednom trenutku jedan od građana mu je dobacio 'vidi ovog majmuna' što je Davora naljutilo i pozvao je tog čovjeka da dođe do njega.

"Majmuna je li, je li majmuna?", uzvikivao je Davor prema čovjeku koji ga je tako nazvao. "Dođi frajeru, dođi vamo, fejzbug ratniče. Vidi mu dugog vrata", nastavio je vikati vidno uznemireni i emotivni otac stradalog Davida Dragičevića.

Kasnije je Davor upitao policajce koju su to sve vidjeli zašto ne reaguju, ali oni ni na to nisu imali komentar.

"Oni meni mogu reći šta hoće i ubiti mi dijete, a ja ništa ne smijem reći", kazao je Davor.

Taj trenutak pogledajte na snimku ispod od 51:50.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije