Reakcija / Davor Dragičević izašao iz bolnice: Prozivat ću ih, a oni nek' me hapse

06. 01. 2022. u 20:34:00 L.S.

Shares: 0

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića nakon sinoćnje drame u Banjoj Luci, za portal Radiosarajevo.ba kazao je kako se osjeća i šta se sinoć desilo. 

"Kad sam vidio ljude koji su direktno učestvovali u ubistvu mog sina na svom kućnom pragu nije mi bilo dobro. Prilikom odlaska na informativni razgovor u policijsku stanicu Centar Banja Luka dobio sam napad, inače imam astmu, a sinoć sam dobio napad astme, nisam mogao disati i ja sam tražio da odem u bolnicu", kaže Davor Dragičević za portal Radiosarajevo.ba.

Ističe kako se u bolnici smirio i nakon toga je sam otišao na policiju, međutim oni su rekli da nema potrebe da daje izjavu. 

"Desilo se sinoć nešto zaista nevjerovatno, ne znam šta oni hoće da postignu. Nakon što mi je bilo bolje, ja sam sinoć izašao iz bolnice i sam otišao u policiju. Rekao sam im da mogu da me ispituju, a oni su mi rekli da nema potrebe, da su odustali od ispitivanja. Ja ne mogu da shvatim ovo ponašanje, da tako rade institucije, tačno da čovjeka izlude", tvrdi Dragičević. 

Naglašava kako je njihovo ponašanje nezakonito i da je odma reagirao advokata Ifer Feraget

"Onakav pristup prema meni, ponašanje i sve to je nezakonito, to se ne radi tako, to niko normalan ne radi ocu čije je dijete ubijeno. Ja se borim za pravdu, ja tražim procesuiranje ubica. Advokat Ifer Feraget je reagirao, zvao je kazao je da je sve nelegalno i nezakonito", ističe Dragičević za portal Radiosarajevo.ba. 

Poručio je da neće odustati, borba Pravda za Davida se nastavlja. 

"Ja ne odustajem. Davor Dragičević će biti 9. januara na Trgu Krajine s transparentom "Pravda za Davida" i nikome u tome neće spriječiti. Prozivat ću ih, a oni nek' me hapse", kazao je Dragičević u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)